PREDLOŽILI ODREĐIVANJE PRITVORA: U novosadskom tužilaštvu saslušan P.R. (21) osumnjičen za saobraćajnu nesreću u Petrovaradinu

LJ.P.

04. 08. 2021. u 14:43

MLADIĆ P.R. (21), osumnjičen za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 6. juna u Petrovaradinu u kojoj je poginula Nina Rađenović (21) iz Petrovaradina, danas je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je predložilo da mu se odredi pritvor.

ПРЕДЛОЖИЛИ ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА: У новосадском тужилаштву саслушан П.Р. (21) осумњичен за саобраћајну несрећу у Петроварадину

Foto:

Ova mera je, kako su saopštili iz ovog tužilaštva, predložena zbog postojanja osobitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, a imajući u vidu da je tužilaštvo tek naknadno, nakon podnošenja krivične prijave, došlo do saznanja da postoji više očevidaca ove saobraćajne nesreće, a koje je potrebno ispitati u svojstvu svedoka.

- Nakon tog saznanja smatramo da sada postoje razlozi za određivanje pritvora po ovom osnovu – navodi se saopštenju koje je potpisao Dejan Rakonić, osnovni javni tužilac u Novom Sadu.

Saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala Nina Rađenović, dogodila se 6. juna u večernjim satima. Taj događaj je, kako navode u tužilaštvu izazvao pojačano interesovanje javnosti za rad i postupanje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- Povodom predmetne saobraćajne nezgode, ovom tužilaštvu je od strane Policijske uprave u Novom Sadu podneta krivična prijava protiv osumnjičenog P.R. (21), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja - navoodi se u saopštenju .

Osumnjičeni P.R., za koga je tužilaštvo predložilo da se odredi pritvor, još nije saslušan pred sudoijom za prethodni postupak. Kako su za „Novosti“ rekli u Osnovnom sudu, sudija za prethodni postupak će uputiti poziv osumnjičenom i on će u zakonskom roku biti saslušan, nakon čega će biti doneta odluka da li će biti određen pritvor ili ne.

Građani Petrovaradina, rodbina i prijatelji tragično nastradale devojke su, podsećamo, prošlog petka organizovali protest „Pravda za Ninu“, i to na mestu gde je nastradala, kada je na nju velikom brzinom naleteo automobil kojim je upravljao mladić (21) iz Sremskih Karlovaca. Protest je organizovan jer su, kako su rekli, nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga o ovoj nesreći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)