POVEĆANA KAZNA ZA GAŽENJE NA PETLOVOM BRDU: Milikiću tri i po godine zatvora

S.J.M.

16. 07. 2021. u 17:25

APELACIONI sud je za šest meseci zatvora povećao kaznu Aleksandru Milikiću, kojeg je Viši sud osudio na tri godine zatvora, zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, jer je pre godinu dana na pešačkom prelazu na Petlovom brdu zgazio i tako usmrtio maloletnog Pavla S.

ПОВЕЋАНА КАЗНА ЗА ГАЖЕЊЕ НА ПЕТЛОВОМ БРДУ: Миликићу три и по године затвора

Apelacioni sud

Apelacioni sud smatra da visina kazne nije baš najbolje odmerena i da je prenaglašen značaj dat olakšavajućim okolnostima, pa je kaznu povećao sa tri na tri i po godine zatvora. Kako su naveli time će se u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja.

Milikić je na suđenju priznao krivicu i pokazao iskreno kajanje. Ispričao je da se tog dana vratio sa posla gladan i pošto je padala kiša gazdinim kombijem krenuo do "fast fuda" da kupi nešto za jelo. Prethodno je umoran popio dva piva.

Sud je utvrdio da je vozio sa 1,14 promila alkohola u krvi oko 70 kilometara na čas i preticao gradski autobus koji se zaustavljao kako bu propustio pešaka Pavla S. na pešačkom prelazu. Milikić je prešavši u suprotnu traku naišao na pešački bez usporavanja i vozilom udario Pavla S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024