ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ OTMICE GORANA CVIJETIĆA: Branioci traže izuzeće sudije

LJ.P.

23. 06. 2021. u 17:42

ADVOKATI petorice optuženih za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (43) iz Budisave pre četiri godine, zatražili su juče u Višem sudu u Novom Sadu izuzeće predsednika veća i predsednika suda. To su obrazložili činjenicom da je sudija koji predsedava sudskim većem koje vodi ovaj slučaj, bio predsednik veća i u predmetu u kojem je Cvijetić bio optužen, a u maju je doneta oslobađajuća presuda.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА ПОКУШАЈ ОТМИЦЕ ГОРАНА ЦВИЈЕТИЋА: Браниоци траже изузеће судије

Arhiva BŽNovosti

- Smatramo da postoje razlozi za ovaj zahtev, jer su se od poslednje pretresa u ovom slučaju izmenile okolnosti - kazao je advokat Dragan Čolić. - U međuvremenu je ovde oštećeni, a u drugom postupku okrivljeni, postupak vođen pred istim sudijom gde je, po saznanjima iz medija, doneta oslobađajuća presuda.

Kako je dalje obrazložio advokat Goran Karadarević, odbrana je još u toku istrage tražila da se predoče dokazi iz drugog predmeta koji se vodio protiv Cvijetića, ali da je tužilaštvo odbilo.

- Tužilaštvo je upoznato sa tim dokazima, jer postupa u oba slučaja - rekao je Karadarević, dodajući i da je predsednik sudskog veća upoznat sa tim dokazima. Zaključak je da jedino okrivljeni i branioci nisu upoznati sa tim dokazima.

Za pokušaj otmice Cvijetića optuženi su Novosađani Goran Kovačević, Dalibor Bogdanović, Nenad Stević, Božidar Bosnić i Vladica Rakić, sada bivši policajac iz Obrenovca.

Cvijetićeva otmica je pokušana, 22. maja 2017. na novosadskoj Detelinari, a nedugo zatim, na Mišeluku kod Sremske Kamenice su uhapšeni Stević i Bosnić, dok su preostaloj trojici lisice na ruke stavljene kasnije.

Na početku suđenja, optuženi su se izjasnili da se ne osećaju krivim, tvrdeći da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga predali policiji. Sumnjali su da je on umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016, kao i u ranjavanje Nike Uskokovića januara 2017. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)