LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK: Protiv sudije podneo i krivičnu prijavu

J. Ć.

02. 06. 2021. u 15:26

PRED Višim sudom u Nišu odloženo je suđenje Kragujevčaninu Zvonku Cvetkoviću (65) optuženog za iznudu i prevaru jer je tražio izuzeće i podneo krivičnu prijavu protiv sudije Višeg suda u Nišu Mirka Draškovića.

ЛАЖНИ ВУЧИЋЕВ САВЕТНИК: Против судије поднео и кривичну пријаву

Foto: D. Alihodžić

Cvetković koji se tereti da je, predstavljajući se kao savetnik predsednika Aleksandra Vučića (tadašnjeg premijera) i visoki funkcioner BIA od Nišlijke N. R. uzeo 29.600 evra i 400 švajcarskih franaka preteći joj da će naškoditi njoj i njenoj porodici, u sredu je na sudu kratko obrazložio zbog čega traži izuzeće sudije koji ga je već jednom osudio na šest godina zatvora zbog ovog krivičnog dela nakon čega je Apelacioni sud ukinuo presudu iz jula prošle godine i naložio ponovno suđenje.

Kako je naveo u dopisu koji je uručio Draškoviću, on je 31. maja podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu krivičnu prijavu protiv sudije koji mu sudi, zbog čega ne postoje uslovi za Draškovićevo dalje postupanje pa je zatražio njegovo izuzeće. Sve to je pravdao time da sudija nije u obzir uzeo njegove dokaze koji ga oslobađaju krivice, već ga je osudio “na osnovu izjava tri svedoka”.

J. Ć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna