PLAMEN SVEĆE DOVEO DO TRAGEDIJE: Požar u Šašincima kod Sremske Mitrovice odneo život sedmogodišnje devojčice

S. KOSTIĆ

16. 05. 2021. u 06:43

SEDMOGODIŠNjA devojčica Lj. J. iz Šašinaca, kod Sremske Mitrovice, nastradala je u požaru koji je izbio u subotu ujutru oko četiri sata.

ПЛАМЕН СВЕЋЕ ДОВЕО ДО ТРАГЕДИЈЕ: Пожар у Шашинцима код Сремске Митровице однео живот седмогодишње девојчице

Foto: S. Kostić

U kući u kojoj je došlo da vatrene stihije, živela je majka B. J. sa četvoro dece. Ona i dvoje dece od pet i devet godina hospitalizovani su u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici i njihovi životi nisu ugroženi, dok je treće dete od četiri godine koje je zadobilo najteže opekotine, prevezeno u Tiršovu bolnicu u Beograd.

Ova velika tragedija, prema nezvaničnim informacijama, dogodila se od sveće koju je porodica koristila za osvetljenje, jer nije imala električnu energiju.

- Odmah nakon prijave da se desio požar, izašle su vatrogasne ekipe koje su ugasile vatru, kao i hitna pomoć koja je odmah prevezla povređene. Nažalost, jedna devojčica se ugušila u ovoj nesreći - kaže naš izvor iz istrage, dodajući da je obavešteno i nadležno tužilaštvo.

Povređena majka u požaru, živela je u trošnoj kući i veoma lošim higijenskim uslovima za život, na samom ulasku u mesto kada se dolazi iz pravca Sremske Mitrovice, gde živi još nekoliko romskih porodica.

- U toj maloj kući pored nje i dece, živelo je još njih nekoliko. Neki muškarac za kojeg su govorili da joj je ujak, starija žena... Velika je tragedija, majka je ostala bez deteta - priča Dejan Z. iz ovog sremskog mesta.

Kako naš list saznaje, do požara je najverovatnije došlo jer je sveća ostala i dalje da gori, iako su svi koji su bili u kući legli da spavaju. Tada je prvo počeo da se širi dim, od kojeg se devojčica ugušila, a zatim se rasplamsala vatra, koja je ostavila samo četiri zida od kuće.

Telo sedmogodišnje devojčice prevezeno je na Institut sudske medicine u Novi Sad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a