PAO SA ŠEST METARA VISINE: Povređen radnik u borskoj flotaciji - zadobio povrede opasne po život

S.M.J.

13. 04. 2021. u 16:13

BORANIN V.D. (35), radnik kompanije “Srbija Ziđin Koper” teško je povređen prilikom pada sa platforme visoke šest metara. V.D, inače bravar u mašinskoj službi održavanja u borskoj flotaciji zajedno sa kolegama radio je na sanaciji gazišta.

ПАО СА ШЕСТ МЕТАРА ВИСИНЕ: Повређен радник у борској флотацији - задобио повреде опасне по живот

Ilustracija / Foto V. Danilov

Kako “Novosti” saznaju u jednom trenutku mladić je propao kroz limeno gazište koje je zbog dotrajalosti u tom trenutku menjao zajedno sa još nekim kolegama iz službe.

-Radi se o teškim telesnim povredama opasnim po život. Pacijent je u trenutku prijema bio svestan i komunikativan i u dogovoru sa hirurgom transportovan je u Urgentni centar u Beograd sa povredama grudnog koša, pluća, rebara i butne kosti– kaže dr Goran Joksimović, direktor borske Opšte bolnice.

Kako nezvanično saznajemo ovom mladiću su konstatovane višestruke povrede kičme i drugih organa zbog kojih u ponedeljak nije mogao odmah da bude operisan. Hospitalizovan je na odeljenju ortopedije Kliničkog centra i očekuje ga operacija kičme.

V.D. u kompaniji “Srbija Ziđin Koper” radi već dve godine. Prilikom sanacije gazišta nije bio vezan, a šlem mu je, kažu kolege, pao sa glave.

Na lice mesta, u petak uveče, saznajemo, izašla je i policija, kao i osnovni javni tužilac. Naložen je i uviđaj koji bi trebalo da utvrdi ima li u ovom slučaju elemenata krivičnog dela.

Očekuje se da i nadležna rudarska inspekcija utvrdi ima li propusta nad sprovođenjem mera zaštite i zdravlja na radu kao i da utvrdi šta je uzrok pada ovog mladića. U kompaniji “Srbija Ziđin Koper” se nisu oglasili povodom ovog događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sasa

13.04.2021. 16:22

Inspekcije, kazne po vertikali i zatvaranja firme dok se ne otklone okolnosti koje ugrozavaju zivot normalno nece biti jer vas je diktator prodao u roblje i sad imate zastitu na radu kao u Kini.