VOZAČ SE BRANI SA SLOBODE: Posle nesreće u kojoj je poginuo Obrad C. (16) , u krvi N. P. (20) nisu pronađeni alkohol ni opojna sredstva

E. H.

05. 04. 2021. u 20:53

MLADIĆ N. P. (20) iz sela Kovačevac kraj Mladenovca, osumnjičen da je 1. aprila uveče vozeći "mercedes" naleteo na četiri godine mlađeg Obrada C. iz istog sela i usmrtio ga, nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu pušten je da se brani sa slobode. Kako za "Novosti", kaže tužilac Ivan Konatar, sud nije prihvatio njihov predlog za određivanje pritvora, kako boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke.

ВОЗАЧ СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ: После несреће у којој је погинуо Обрад Ц. (16) , у крви Н. П. (20) нису пронађени алкохол ни опојна средства

Foto: V. Danilov

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prema onome što nam je rečeno, zasada se ono kvalifikuje da je počinjeno iz nehata.

- Postoje tri očevica ove nesreće i oni će narednih dana biti saslušani - kaže Konatar. - Uradiće se sudsko medicinsko veštačenje, a biće dat nalog i da se uradi saobraćajno tehničko veštačenje, kojim će se, između ostalog, utvrditi kojom brzinom se kretalo vozilo osumnjičenog. Nakon nesreće, analizama je utvrđeno da nije bio pod dejstvom alkohola i opojnih sredstava.

Obrad je, kako se sumnja vozio rolere sa drugaricama i izleteo je na ulicu, kojom se kretao N. P., koji zbog, navodno, neprilagođene brzine nije uspeo da reaguje.

- Samo smo čuli neki udarac. Toliko je grunulo, da smo mislili da je pukao dalekovod koji nam je u dvorištu. Istrčali smo iz kuće i ugledali mladića kako leži na zemlji, desetak metara dalje od raskrsnice. Njegove drugarice su kukale, jaukale, već su bile pozvale Hitnu pomoć dok smo dotrčali. Ubrzo je došao i komšija, pokušavao je da mu da veštačko disanje. Doneli smo vodu, pokušali da mu pomognemo, ali bio je bez svesti - ispričao je Aca Milošević, žitelj Kovačevca, ispred čije kuće se tragedija dogodila.

Hitna pomoć i policija su, kako kaže, stigle za desetak minuta, ali Obradu nije bilo spasa. N. P. je sve vreme plakao, kršio ruke. Stalno je prilazio do Obrada da vidi da li se osvestio, sve dok policija nije došla i odvela ga.

Meštani Kovačevca navode da je deo puta gde se dogodila nesreća veoma nebezbedan i nepregledan i da vozači često voze neprilagođenom brzinom. Kažu da bi nadležni trebalo da postave "ležećeg policajca" ili nešto drugo. Napominju i da su u celom selu saobraćajni znakovi polomljeni, skinuti i tamo gde je bilo prvenstva prolaza, sada ga nema. Prema njihovim rečima, ima nekoliko crnih tačaka gde se nezgode redovno dešavaju.

DEČAK IZ NOVOG SADA KRITIČNO

DEČAK teško povređen u saobraćajnoj nesreći u blizini Bačkog Gradišta 26. marta, i dalje je u teškom stanju i nalazi se na lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Druga dvojica dečaka, koja su u toj nesreći lakše povređena, puštena su na kućno lečenje. Vozač K. P. (64) iz Bačkog Jarka, osumnjičen da je u alkoholisanom stanju povredio troje dece, koja su se kretala pored puta, nalazi se u pritvoru. Prilikom privođenja u bečejsko tužilaštvo, on na saslušanju nije izneo odbranu, pravdajući se da zbog lošeg psihičkog stanja usled svega što se dogodilo, nije sposoban da predoči svoj iskaz. (Lj. P.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)