KOLIKO JE OPASNA SONA KISELINA, KOJU SU POPILI OTAC I SIN IZ PIROTA: Pre pet godina je u Kruševcu muškarac preminuo posle 10 dana borbe

S.BABOVIĆ

06. 07. 2023. u 15:35

SLUČAJ pacijenta M. J. (28) i njegovog dvogodišnjeg sina iz Pirota koji su primljeni na Kliniku za endokrinologiju UKC Niš nakon ispijanja sone kiseline nije jedini, a primeri iz prošlosti ukazuju koliko ova tečnost može biti kobna.

КОЛИКО ЈЕ ОПАСНА СОНА КИСЕЛИНА, КОЈУ СУ ПОПИЛИ ОТАЦ И СИН ИЗ ПИРОТА: Пре пет година је у Крушевцу мушкарац преминуо после 10 дана борбе

FOTO:S.Babović, Privatna arhiva

Trsteničanin S. V. (48) preminuo je 10 dana posle trovanja sonom kiselinom, koju je sa suprugom ispio 28. septembra 2018. godine u svom stanu. Kiselinu su, prema nekim informacijama, uzeli u kombinaciji sa mišomorom.

Poziv je Hitna pomoć primila oko 15>30, a supružnici iako u vrlo teškom stanju, bili su dovoljno svesni da ispričaju šta su popili. Sanitetom su odmah prebačeni u Kruševac. Preduzete su sve potrebne mere, pa su pacijenti uz krajnje neizvesnu prognozu par dana lečeni na Odeljenju za uho, grlo i nos, a potom na Odeljenju intenzivne nege.

Žena je bila nešto boljeg zdravlja i brže se oporavljala, dok je, prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, muškarcu bukvalno bio istopljen želudac, pa je rađena i intervencija kako bi mu se pomoglo. Nažalost, ispostavilo se da su otrovi naneli nepopravljivu štetu kod pacijenta,koji je podlegao posledicama ispijanja kiseline.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona