ZBOG OVA DVA DETALJA ĆE SE TEŠKO SAZNATI ŠTA SE DESILO SA RADOVANOM: Sudbina Srbina možda zauvek ostane misterija

Novosti onlajn

19. 06. 2023. u 07:59

SLUČAJ Radovana Juračića (44) iz Kikinde koji je nestao 29. maja kada se uveče ukrcao na brod u Atini do ostrva Kos obavijen je velom misterije, a kako se sumnja, njegovo telo pronađeno je u moru na 120 kilometara od Atine. Međutim, tok događaja kobnog dana još uvek nije poznat, sada se čeka samo potvrda da li je pronađeni muškarac nestali Srbin.

ЗБОГ ОВА ДВА ДЕТАЉА ЋЕ СЕ ТЕШКО САЗНАТИ ШТА СЕ ДЕСИЛО СА РАДОВАНОМ: Судбина Србина можда заувек остане мистерија

foto: Privatna arhiva

Kako mediji nezvanično saznaju, naš Interpol obratio se grčkom Interpolu kako bi potvrdili da li je u moru nađeno Radovanovo telo. Zatražena je potvrda da je to nestali Srbin i sada se čeka odgovor. Ujedno je tražen i upit kako bi uradili DNK analizu i na Sirosu i u Kikindi.

Radovanove stvari trenutno su na ostrvu Kos, međutim, čak i da se utvrdi da je telo nađeno u moru zaista nestali Srbin iz Kikinde, dva detalja govore da će se veoma teško ikada saznati šta se zaista desilo sa njim. Prvi je podatak da na brodu ima samo jedna kamera, koja nije snimila eventualni Radovanov pad u more, i drugi je zbunjujuća činjenica da putnici sa tog broda nikako ne mogu da padnu u more, već samo na palubu.

Grčka policija sumnja da se Juračić utopio, a prema nezvaničnim informacijama, njihove tvrdnje potvrđuje i činjenica da se tetovaže koje je imao muškarac čije je telo izvučeno iz mora po opisu poklapaju sa onima koje je imao nestali Srbin.

Grčke vlasti su mislile da je telo koje je izvučeno iz vode telo migranta. Međutim, tada su primetili brojanicu na njegovoj ruci, koja im je ukazala da ipak nije. Tada su krenuli u istragu.

Kako bi grčke vlasti bile sigurne u svoje sumnje, preko Interpola će tražiti DNK porodice nestalog Radovana koji bi trebalo da im pomogne u rasvetljavanju svih okolnosti i potvrđivanju identiteta.

Pronađen pasoš posle dve nedelje

Paralelno sa tim, policija je na brodu na koji se ukrcao Radovan pronašla njegov pasoš, što je veoma čudno jer su dve nedelje pretraživali brod. Radovanova porodica traži kamere sa video-nadzora kako bi se utvrdilo šta se dogodilo kobne noći. Ono što otežava istragu jeste što je na brodu postojala samo jedna kamera i to kod bara. Takođe, ne zna se kako je mogao da padne sa broda u more jer kada se padne sa broda, pada se direktno na palubu.

Podsetimo, Radovan Juračić (44) iz Kikinde nestao je 29. maja kada se uveče ukrcao na brod u Atini do ostrva Kos.

Kobnog dana on se ukrcao na trajekt u Atini oko 18 časova. Dva sata kasnije, tačnije oko 20 časova, čuo se sa suprugom Draganom, kojoj je rekao da se ukrcao na trajekt za Kos.

Njegova supruga Dragana Juračić istakla je ranije da se poziv tada prekinuo jer je veza bila loša, te da se njen suprug od tada više nije javljao.

- Zvala sam ga u utorak oko 7 ujutru, ali se nije javljao, a negde oko 12 časova telefon je ugašen i više nema signala. Poslednji put je lociran na Rodosu - rekla je ona tada.

BONUS VIDEO: NEKIMA RUKA SPASA, DRUGIMA PRIJAVA - "Novosti" u patroli sa jedinicom MUP za bezbednost na rekama

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu