STEFAN SE SAMO SRUŠIO I PRESTAO DA DIŠE: Pre četiri godine, Srbija je izgubila talentovanog fudbalera

S.BABOVIĆ

10. 02. 2023. u 21:44

OBDUKCIJA je pokazala da je smrt nastupila usled aktunog zapaljenja zidova krvnih sudova, što je dovelo do krvarenja u plućima.

СТЕФАН СЕ САМО СРУШИО И ПРЕСТАО ДА ДИШЕ: Пре четири године, Србија је изгубила талентованог фудбалера

Foto:S.Babović,FB

Tako se ugasio život Stefana Todorovića(19), februara 2019.godine, na trening utakmici u Ćićevcu. Srce je stalo iznenada, pred šokiranim mladim sportistima na susretu dva prijateljska kluba FK „Junior“ i FK „Sloga“.

-Bio je dobar đak, završavao srednju školu, planirao studije mašinstva.-posvedočila je za “Novosti” Moravka Belkić, neutešna tetka,koja je sa ćerkama brinula o Stefanu. -Uvek je bio nasmejan, dobar drug, koji čuva tajne. Mojim ćerkama Silvani i Maji, bio je kao rođeni brat, unukama omiljeni “uja”.

Stefanova sahrana bila je jedna od najpotresnijih ikada u varvarinskom kraju. Kovčeg su nosili njegovi drugari iz kluba,a uplakani mladići i devojke, obukli su bluze sa Stefanovom fotografijom, brojem 7 koji nije stigao da nosi u novoj sezoni.Svi su nosili otštampanu poruku „Boli svaki trenutak bez tebe“.

-Hvala ti što si izabrao baš mene da ti budem sestra, a ti moj brat – napisala je tada na fejsbuku u potresnom pismu Stefanova sestra, Silvana Jeremić. - Sećam se i pamtiću svaki trenutak koji sam sa tobom provela i onih lepih i onih manje lepih, smeha, suza, radovanja, ludorija,pa čak i svađe s tobom nisu bile svađe, jer ti nisi umeo da izgovoriš pogrdne i ružne reči.

Pola godine posle smrti mladog fudbalera, njegov klub je uz podršku brojnih prijatelja iz fudbalskog sveta ispunio zavet dat tog februara: podigao je spomenik neprežaljenom sportisti. Obeležje u obliku anđela i danas stoji na Stefanovom grobu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja