UGUŠIO SE UOČI ROĐENDANA: Nastradali dvogodišnjak biće sahranjen danas na groblju u Bačkom Petrovcu

Lj. Preradović

04. 10. 2022. u 10:51

U KUĆI u Kulpinskoj 39 u Bačkom Petrovcu, gde je u požaru u nedelju ujutru nastradao dvogodišnji dečak, juče nije bilo nikog. Kapija zaključana, nema nikog da prima saučešća.

УГУШИО СЕ УОЧИ РОЂЕНДАНА: Настрадали двогодишњак биће сахрањен данас на гробљу у Бачком Петровцу

Facebook/Printscreen

Mališanovom ocu Rastislavu P. je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv opšte sigurnosti, i on je, kako nam je rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, juče sproveden na saslušanje, na okolnosti u vezi sa delom za koje se sumnjiči.

Dvogodišnjak je najverovatnije preminuo uoči svog rođendana, jer su njegovi roditelji, 4. oktobra 2020., na društvenim mrežama objavili fotografiju nastalu ispred porodilišta. Majka i otac držali su nosiljku u kojoj je bila beba.

Žitelji Kulpinske ulice nerado govore o tragediji koja je zadesila njihove komšije, ističući da im detalji nisu poznati i da ih ne poznaju dobro, s obzirom na to da su se tek pre oko godinu dana tu doselili. Viđali su ih na ulici i samo su se pozdravljali, i nisu se ni sa kim družili.

N.K.

- Otac je tu živeo sa trojicom sinova, a majka ih je navodno napustila - kaže nam jedan od komšija.

- U odgajanju i brizi o dečacima pomagala mu je njegova sestra, koja je bila brižna i gledala ih kao svoju decu. I otac je, koliko smo mogli da vidimo, vodio brigu o mališanima. Eto, desila se velika nesreća. Strašno je ovo što se desilo. Drugo dvoje dece je sada kod tetke.

Rastislav P. Foto privatna arhiva

Dvogodišnjak se, najverovatnije, ugušio od dima zbog požara koji je buknuo u nedelju oko 11 sati u kući, jer na njegovom telu nije bilo povreda, niti opekotina. Vatru je, kako se pretpostlja, izazvala šerpa sa ručkom, koja je ostala na uključenom električnom šporetu.

Otac je bio sa najmlađim detetom u nedelju sam u kući i navodno kuvao ručak, a njegova sestra je sa svojom i njegovom decom bila na Petrovačkom maratonu. U jednom trenutku ga je pozvala i rekla da se njegovo starije dete povredilo i da dođe da ga vodi kod lekara.

On je odmah pohitao tamo, ostavivši dvogodišnjaka samog u kući, koji je, kako saznajemo, spavao.

- Dok je otac otišao po starije dete, da ga odvede kod lekara, njegova sestra je došla do kuće, i tamo, unutra, zatekla vatru i dim, i mališana bez svesti. Odmah je pozvala Hitnu pomoć, a neko od komšija vatrogasce - saznajemo.

- Lekari su odmah pokušali da reanimiraju dvogodišnjaka, ali je, nažalost, na putu de Dečje bolnice u Novom Sadu, preminuo.

Facebook/Printscreen

MAJKA: I RANIJE IH JE OSTAVLjAO SAME

MIROSLAVA M., majka dečaka koji je nastradao, kaže da nije živela sa decom ne zato što ih je napustila, već jer ju je suprug izbacio iz kuće. Ona ističe da se bori da dobije starateljstvo nad decom, ali su joj rekli da za to nema uslova, jer muž ima tri kuće. Ona kaže i da verovatno nije tačno to da je njen suprug ostavio mališana samog u kući, kako bi, navodno, otišao da odvede kod lekara dugo dete, jer ih je i ranije ostavljao same kad bi išao u kafanu ili kladionicu.

- Hej, samo da ti javim da mislim da nam dete više nije živo, ne diše - bile su reči mog bivšeg muža koji me je u nedelju pozvao telefonom.

- Prvo sam pomislila da me laže, jer nije plakao, nije zvučao uzrujano, glas mu je bio miran i hladan. Nažalost, ubrzo sam shvatila da se dogodilo ono najgore.

DANAS SAHRANA

TRAGIČNO nastradali dvogodišnjak danas će biti sahranjen na groblju u Bačkom Petrovcu.

Prema nezvaničnim saznanjima, s obzirom na to da je ocu određeno zadržavanje, majka je sama organizovala detetovu sahranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave