DETE (2) TETKA NAŠLA ONESVEŠĆENO: Tragedija u Bačkom Petrovcu - žena od tuge u šoku, oglasila se i majka nastradalog dečaka

J. S.

02. 10. 2022. u 22:00

DVOGODIŠNjI dečak stradao je u požaru koji je juče oko 11 sati izbio u porodičnoj kući u Bačkom Petrovcu.

ДЕТЕ (2) ТЕТКА НАШЛА ОНЕСВЕШЋЕНО: Трагедија у Бачком Петровцу - жена од туге у шоку, огласила се и мајка настрадалог дечака

Ilustracija V. N.

Mališan je hitno dovezen u Dečju bolnicu u Novom Sadu, ali uprkos naporima lekara, nije preživeo. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje dimom jer na detetovom telu nije bilo opekotina.

Kako nezvanično saznajemo, dečak koji živi sa ocem, u trenutku požara bio je sam u kući, a on se nalazio na putu koji vodi od Kulpina ka Bačkom Petrovcu.

Otac je, navodno, mališana ostavio samog nakon hitnog poziva da mu se drugi sin povredio na maratonskoj trci zbog čega je krenuo po drugo dete.

Prema priči komšija, mališan je stradao oko 11 sati kada se navodno zapalila šerpa na šporetu. Da ironija bude veća, kuća se nalazi relativno blizu Policijske stanice.

Ilustracija V. N.

- Otac dečaka otišao je po starije dete koje je bilo na maratonu i koje se tamo povredilo.

Kako stvari stoje, oca je telefonom pozvala njegova sestra a dečakova tetka, koja je sa najstarijim sinom bila na maratonu. Kada je iz sela došao do mesta trke, otac je produžio sa detetom kod lekara, a sestri koja mu je inače pomagala oko dece rekao je da ide kod njega kući da obiđe mlađeg sina - priča izvor.

- Kada je žena ušla našla je onesvešćeno dete i kuću u plamenu. Ona je odmah pozvala lekare, ali i dečakovog oca.Prema prvim rezultatima, na šporetu je ostalo nešto da se kuva. Tetka je, kažu komšije, izuzetno teško podnela i taj drugi strašni šok u jednom danu.

Po rečima komšija, otac je živeo sam sa troje dece, dok majka nije živela sa njima.

Njegova rođena sestra pomagala mu je u odgajanju mališana, i ona je bila sa najstarijim detetom na sportskoj priredbi.

Majka koja takođe živi u Petrovcu, a rodom je iz Kulpina, postavila je na svoj fejsbuk-nalog crnu sliku. 

Foto privatna arhiva

REANIMACIJA U HITNOJ

Uzrok požara tek treba da bude utvrđen. Dečaka je, kako saznajemo, u novosadsku Dečju bolnicu dovezla lokalna Hitna pomoć. Tokom putovanja pokušavana je reanimacija ali on, nažalost, nije davao znakove života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu