CRNI BARJAK POSLE VESELJA: U Kraljevu sahranjena Stefana Đurović, tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći kod Guberevca

G. ĆIROVIĆ

25. 08. 2022. u 21:38

UZ pravoslavno opelo i u prisustvu članova porodice, rodbine, brojnih prijatelja, komšija, kolega sa fakulteta i poznanika, na Starom gradskom groblju u Kraljevu je danas sahranjena Stefana Đurović (24) iz ovog grada, tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći.

ЦРНИ БАРЈАК ПОСЛЕ ВЕСЕЉА: У Краљеву сахрањена Стефана Ђуровић, трагично настрадала у саобраћајној несрећи код Губеревца

Foto: Privatna arhiva

Kobni udes dogodio se pod još nerazjašnjenim okolnostima u noći između ponedeljka i utorka u mestu Guberevac, opština Knić, na magistralnom putu Kragujevac-Kraljevo. Kako se pretpostavlja, do nesreće je došlo kada je "ford" kraljevačke registracije kojim je upravljao S. J. (25), krećući se prema Kraljevu, iz nepoznatih razloga sleteo s kolovoza i udario u betonski stub kraj puta.

Tom prilikom je Stefana, koja se nalazila kao putnik na zadnjem sedištu, od zadobijenih povreda na mestu preminula. Njena drugarica na mestu suvozača A. V. (22) zadobila je veoma teške ozlede kičme i vratnih pršljenova, kao i brojne rasektone i hematome, zbog čega je u komi hitno prebačena na Kliniku za ortopediju na Banjici gde se lekari, kako saznajemo, bore za njen život, dok je vozač automobila S. J. zbrinut u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu.

Tragedija se, kako nezvanično saznajemo, dogodila nakon što su se mladić i dve devojke automobilom vraćali sa drugog dana svadbenog veselja na kojem je Stefana, navodno, kumovala. Okolnosti i više detalja nesreće biće poznati nakon istrage, a uviđaj su na mestu udesa obavili pripadnici Policijske stanice Knić.

Ne skrivajući suze i jecaje, veliku tugu i bol, tragično nastradalu Stefanu, studentkinju treće godine Osnovnih akademskih studija Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, na večni počinak ispratili su njeni najbliži i najmiliji.

- Zašto Bože? Što mene ne uze? Što mi nju uze, polovinu mog srca. Sine, sećam se prvog pogleda na tebe u krevecu 1998. Odrastanja, igre. Prelepe plave okice. Školu si završavala, učila, nikada mrava zgazila nisi. Što mi te Bog uze - napisao je pored ostalog neutešni otac Vladimir u srcecepajućoj poruci na društvenoj mreži, zahvaljujući se svima na podršci, pomoći i rečima utehe zbog prerane i tragične smrti kćerke Stefane.

O tragično nastradaloj devojci sve najbolje govore i njeni prijatelji, kolege i poznanici.

- Stefana je bila pravi anđeo. Dobra i vredna devojka, sa lepim planovima za budućnost. Poznavale smo se duže od deset godina i nikade ništa ružno o njoj nisam čula - jedva kroz suze izgovara njena drugarica. - Još mi je teško da poverujem da nikada više neću videti njen osmeh, oči, da nikada više neću moći da je zagrlim, da uz kafu popričamo. Nesreća, velika nesreća.

POSLEDNjE ZBOGOM OD KOLEGA
DAN pred sahranu objavom na zvaničnom sajtu od Stefane Đurović oprostili su se zaposleni, kao i kolege sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu, gde je pohađala treću godinu osnovnih studija. Izraze saučešća porodici brojni Kraljevčani uputili su i putem društvenih mreža pokušavajući da podele tugu sa njenim najbližima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)