VOZ GURAO AUTO 200 METARA: Ženi nije bilo spasa - detalji teške saobraćajne nesreće u Magliću (VIDEO)

Lj. P.

08. 06. 2022. u 15:46

U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći na pruzi Novi Sad - Bogojevo, na deonici između naselja Maglić i Gajdobra, u utorak uveče, smrtno je stradala Mirjana B. (59) iz Gajdobre.

ВОЗ ГУРАО АУТО 200 МЕТАРА: Жени није било спаса - детаљи тешке саобраћајне несреће у Маглићу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Instagram

Istragom će se utvrditi uzrok ove nesreće na šinama, a prema dosadašnjim saznanjima, na automobil "golf 4", za čijim volanom je bila nesrećna žena, na pružnom prelazu naleteo je teretni voz.

U "Infrastrukture železnice Srbije", izražavajući najdublje saučešće porodici nastradale, za naš list navode da se nesreća desila u 19.22 sati, na putnom prelazu obezbeđenom saobraćajnim znacima na putu i zonom potrebne preglednosti, kada je teretni voz privatnog železničkog prevoznika "Kombinovani prevoz" naleteo na drumsko vozilo koje je prelazilo prugu.

Njoj, nažalost, nije bilo spasa, poginula je na licu mesta, a voz je navodno automobil gurao još 200 metara, a zbog ove nesreće intervenisali su i vatrogasci.

U Gajdobri, selu u bačkopalanačkoj opštini, juče je vladala tuga i neverica zbog strašne nesreće u kojoj je poginula njihova sugrađanka, za koju imaju samo reči hvale. Njena porodica, prijatelji i poznanici, još ne mogu da poveruju da su je zaista izgubili. Utučeni bolom, kazuju da ne mogu još da govore za javnost o tragediji koja ih je zadesila.

- Desilo se, šta se desilo - kratko su nam rekli u kući tragično nastradale Mirjane. - Ona je bila iskusan vozač.

Mirjana je, kako saznajemo, bila zaposlena u jednoj firmi u obližnjem Čelarevu. Pre nekoliko godina je ostala bez supruga koji je preminuo, a ima i dve ćerke.

- Ostali smo bez divne osobe - kazuje jedna poznanica. - Uvek je bila nasmejana i vedra.- Sve nas je pogdila crna vest o njenoj pogibiji na pruzi.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, za "Novosti" kažu da je posle uviđaja, naloženo prikupljanje i dostavljanje određenih materijala, i da će se posle dostavljanja i uvida, doneti odgovarajuća javnotužilačka odluka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Putnici prevezeni autobusom

Železnički saobraćaj je bio u prekidu do 23 sata, a železnička kompanija "Srbija voz" za to vreme organizovala je autobuski prevoz putnika na relaciji Petrovac Gložan-Ratkovo.

- Još jednom upozoravamo i apelujemo da se na putnim prelazima poštuje signalizacija i saobraćajni propisi, jer je to jedini način da se spreče esreće i sačuvaju ljudski životi - navode u "Infrastrukture železnice Srbije ". Šinsko vozilo uvek ima prednost u odnosu na drumski saobraćaj na putnim prelazima, što je propisano zakonom.Vozači drumskih vozila često zaboravljaju ili ne znaju da je zaustavni put železničke kompozicije između 700 i 1.000 metara i da ma koliko voz izgledao udaljeno, ni jedna trenutna reakcija nije moguća.

BONUS VIDEO: MESTO UŽASA NA DUŠANOVCU: Nožem napao devojku, pa se ubio, prerezao sebi grkljan nasred ulice

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!