DETALJI TRAGEDIJE KOD BOGATIĆA: Stravična smrt u kanalu vrele vode, telo u fazi raspadanja, uz mnogo muke, izvukli vatrogasci

V. Mitrić

23. 03. 2022. u 20:43

SINIŠA Tanasković (46) iz naselja Bair, kod Bogatića, nastradao je kada je iz zasad nepoznatih razloga upao u kanal pored puta u koji ulazi vrela voda iz obližnjeg gejzira, čija je temperatura oko 80 stepeni.

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД БОГАТИЋА: Стравична смрт у каналу вреле воде, тело у фази распадања, уз много муке, извукли ватрогасци

Foto printskrin Jutjub

Aleksandar Počuča, portparol Policijske uprave u Šapcu kaže, za "Novosti", da nema tragova koji bi ukazali na nasilnu smrt i da je do tragedije najverovatnije došlo nesrećnim slučajem.

Kako saznajemo, telo ispečeno vrelom vodom i već u fazi raspadanja, iz kanala su, uz mnogo muke, izvukli vatrogasci i druge specijalne ekipe za ovakve i slične slučajeve.

Posle analize uviđaja, veštačenja i eventualnih izjava svedoka biće izvesnije kako se tragedija dogodila. Kako "Novosti" saznaju, nastradali Tanacković, iz naselja Bair, radio je u plasteniku nedaleko od mesta gde je okončan njegov život. Njegovi ukućani su posvedočili da je od kuće otišao u utorak u popodnevnim satima i da se više nije javio.

- Radio je vredno na plasteniku, gde je, u utorak, bila neka proslava - kažu naši sagovornici iz naselja Bair. - Kod vlasnika plastenika bio je zadužen da se stara o stoci. Slovio je za vrednog, čestitog, poštenog i odgovornog čoveka. Zato je čudo kako mu se dogodila ova tragedija.

Ovdašnji meštani otkrivaju za "Novosti" da je na istom mestu, prošle godine, na sličan način okončala život žena, koja je pokušala da ustanovi kakva je temperatura vode u kanalu. Okliznula se i pala i, kao i Siniša, završila u vreloj vodi.

- Znao je Siniša, naravno, da se u tu vodu ne ulazi, ali svašta se dogodi po mraku, pa i ova tragedija - kažu komšije nastradalog Mačvanina.

 

PLASTENICI

KADA se skrene iz pravca Bogatića, ka poljima Mačve, ide put do turističkih, etno-destinacija u kojima gosti mogu da se kupaju u termalnim vodama, ali prilagođenim za te namene. Preduzimljivi ljudi, kao Sinišin gazda, koriste geotermalne vode za plastenike u kojima mogu da proizvode i voće, povrće, cveće... Izvorište tople vode je tako "namešteno" da iz njega voda ide u kanal i meštani znaju da njemu ne treba da se prilazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024