SAMO pukom srećom i snalažljivošću vozača putničkog automobila nije došlo do tragedije juče popodne na pružnom prelazu u Vreocima kod Lazarevca, kada je voz naleteo na četvorotočkaša.

Komentari (20)

Bonaparta

05.10.2021. 20:43

Koliko je meni poznato, a verujte da tu prugu znam kao svoj džep na toj relaciji svi putni prelazi obezbeđeni su adekvatnom signalizacijom. Brzina na tooj relaciji je 90 km/h. Smem da se kladim da je svetlosna signalizacija bila aktivirana, pa je vozač zato izašao da proveri koliko je voz daleko da bi prešao preko pruge. Nije uočio voz ili mu se učinilo da je dovoljno daleko da može da prođe. Vreme dok se vratio seo za volan i pokrenuo kola sasvim je dovoljno da voz koji na 300 m daljine aktivira pružnu signalizaciju, stigne do pružnog prelaza. Pri brzini od 90km/h par sekundi voz je na putnom prelazu tačno koliko i vozaču da pokrene kola i stigne vrhom kola da pruge. Naleteo je voz i očešao ga. Čim se aktivira signalizacija malte ne nemate vremena ni peške da pređete preko pruge, a kamo li kolima. Sačekajte da voz prođe.

Srđan

05.10.2021. 21:10

Postoji rampa na snimku. Jasno se vidi. Krivac za nezgodu je vozač automobila. Nije poštovao rampu i propise. Krenuo je u prelaz preko spuštene rampe obilaskom iste.