OD SILINE UDARCA UNUKA MI JE LETELA KROZ VAZDUH: Deda povređene Teodore (2), na koju je u Zemunu naleteo autobus, potresno, za "Novosti"

Suzana Milošević

25. 09. 2021. u 20:25

ZET je bio sa Teodorom na igralištu. Ona je bila na toboganu, kada je ugledao pomahnitali autobus kako juri ka njoj. Rekao je da se skamenio i da je video kako je autobus udara i kako mu dete leti kroz vazduh. Pala je na zemlju.

ОД СИЛИНЕ УДАРЦА УНУКА МИ ЈЕ ЛЕТЕЛА КРОЗ ВАЗДУХ: Деда повређене Теодоре (2),  на коју је у Земуну налетео аутобус, потресно, за Новости

Dragoslav Ilić, Teodorin deda / Foto M. Anđela

Imala je otvoren prelom noge i povrede glave - ovako, za "Novosti", priča Dragoslav Ilić (75), deda dvoipogodišnje devojčice koja je jedna od šestoro povređenih u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u petak u Krajiškoj ulici u Zemunu, kada je gradski autobus kojim je upravljao Dragomir H. (72) izgubio kontrolu i uleteo u igralište.

- Strpao ju je u auto jednog od prolaznika i odmah odveo u Zemunsku bolnicu, Tu su zaustavili krvarenje i prebacili je u Urgentni centar, gde su joj urađene sve analize, a onda su je odveli u institut u Tiršovu. Tokom noći operisali su joj nogu, ima hematom na glavi i trenutno je na postoperativnom lečenju. Trebalo je da je pregleda maksilofacijalni hirurg, kako bi utvrdio da li je vilica u redu. Uzdam se u Boga i lekare da će sve biti dobro, a teši me to što ona normalno reaguje - navodi Dragoslav.

Njegova unuka jedna je od 300 dece u Srbiji koja boluju od cistične fibroze, bolesti pluća, koja je ometa u razvoju i zbog koje još ne govori. Zato se njena mama Tamara T. od nje ne odvaja. I u subotu, kada su reporteri "Novosti" bili u Zemunu, otac Miloš bio je u bolnici, a majka se od devojčice od petka nije odvajala.

- Zet kaže da je video kada je vozač otišao iz autobusa jer su besni i uplašeni roditelji hteli da ga biju. Ne mogu da krivim vozača jer ne znam šta se tačno desilo. Ali sam protiv zakona ulice. Krivim onoga ko ga je zaposlio. Imam 75 godina i ne mogu uvek da se setim kao treba da odreagujem. Sve i da je autobus dobio to ubrzanje, u tim godinama ni on verovatno nije mogao trezveno da reaguje. Zato krivim tog ko ga je zaposlio da vozi putnike - navodi ovaj vremešni Zemunac i dodaje da bi grad Beograd morao da podvuče negde crtu po pitanju toga što gradske autobuse sve češće voze penzioneri.

Na mestu nezgode u kojoj je u petak oko 14.20 povređena Teodora, ali i troje maloletnika, devojka (24) i žena (60), deca su se igrala na spravama koje su ostale netaknute. Roditelji su pak budno motrili pri svakom nailasku autobusa.

- Ovo je jedino igralište u kraju koje imamo. Decu nemamo gde da odvedemo. Svi smo i dalje u šoku, neverici posle onoga što se u petak dogodilo. Naša deca su svakodnevno ovde i svako od naše dece je tog trenutka moglo da bude tu. Sreća pa se to nije dogodilo oko 17 sati, jer se tada deca vraćaju iz škole, pa ovde bude krcato - navodi meštanin Zoran B.

JOŠ SAM U ŠOKU

Autobus mi je udario dete jer je uleteo kroz igralište. Otvoreni prelom potkolenice, hematom nasred čela. Gledao sam sve svojim očima. Mislio sam da sam je izgubio... Ne poželeti ovo nikom! Još sam u šoku jer sam lično gledao kako mi dete leti od udarca - napisao je otac na "Tviteru" i naglasio da on ne bi preživeo takav udarac autobusa.

PREGLED VOZILA

Svi očevici naveli su da vozač nije pokušao da pomogne putnicima, kao i da je samo uzeo svoju torbicu i izašao kroz prozor. Otišao je do okretnice sa koje je krenuo, gde je i sačekao policiju. Da li je uzrok nezgode ibertura (ubrzanje), znaće se posle istrage. Naložen je i vanredan tehnički pregled svih vozila prevoznika "Unakop" u što kraćem vremenskom roku

ZA VOLANOM 102 PENZIONISANA

PREMA poslednjim podacima koje je Sekretarijat za javni prevoz dostavio "Novostima" pre tačno godinu dana, gradske autobuse u Beogradu vozila su 102 penzionera! I dok pojedini tvrde da oni ne bi trebalo da budu za volanom na ulicama koje iz dana u dan postaju sve zagušenije jer su im refleksi slabi, ima i onih kojiu tvrde drugačije. Iskustvo koje imaju, ali i svest da su im refleksi usporeni navodi ih da ne brzaju i zato voze polako i oprezno. Ipak, malo je onih koji bi seli u vozilo kojim upravlja šofer koji ima više od 70 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije