TRAGIČAN ZAVRŠETAK POTRAGE: Telo Đorđa Baltića isplivalo iz Ibra (FOTO)

G. Ćirović

02. 08. 2021. u 12:47

ŠESNAEST sati nakon što je u nedelju po podne nestao u Ibru, nedaleko od Glavčićevog mosta u centru Kraljeva, beživotno telo Đorđa Baltića (37) isplivalo je kod obližnjih splavova. Tako su se, nažalost, potvrdile najcrnje slutnje da se nesrećni muškarac utopio i da se njegov boravak na reci sa petogodišnjim sinom tragično završio.

ТРАГИЧАН ЗАВРШЕТАК ПОТРАГЕ: Тело Ђорђа Балтића испливало из Ибра (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

Prema priči očevidaca, Đorđe se u nedelju po podne, kao i brojni Kraljevčani koji su tražili osveženje po tropskoj vrućini, kupao u reci sa svojim sinom. Da nešto nije u redu i da se, navodno, bori da ostne na površini u jednom trenutku primetili su mladi kupači na desnoj obali Ibra koji su bukvalno uleteli u vodu kako bi mu pružili pomoć.

- Mladići su izvukli dete iz vode, ali je muškarac ubrzo potonuo i više se nije pojavljivao na površini. Svi koji su se tu zadesili pokušavali su da ga pronađu, ronili, dozivali ga, ali bez uspeha. Ubrzo je pao mrak, pa je dalja potraga odložena za ponedeljak. Eto, dogodilo se ono najgore. Slutili smo, ali se nekako i nadali da se ipak nije utopio – kaže jedan od očevidaca.

CRNA NEDELjA

U nedelju po podne, oko 14 sati, u kraljevačkom kraju dogodila se još jedna nesreća na reci. U selu Miločaj, kupajući se u Zapadnoj Moravi, naime, utopio se D.Z.(55) iz obližnjeg sela Adrani. Kako nezvanično saznajemo, pretpostavlja se da je u pitanju srčani udar, a uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije.

Đorđevo beživotno telo u ponedeljak, oko 10 sati, primetili su kajakaši „Ibra“ koji su ga potom obezbedili kako ga, do dolaska pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice, reka ne bi odnela.

- Đorđe je bio dobar drug, sportista, trenirao je svojevremeno američki fudbal, otac dvoje dece, zaposlen u ovdašnjim „Putevima“. Ko je mogao i da pomisli da će mu se ovako nešto desiti – još u šoku i bespomoćno šireći ruke kaže njegov prijatelj Ivan. - Koliko znam bio je dobar plivač, nikada ne bi izvodio nekakve vratolomije ili slično. Ni slučajno! Pa, dete je bilo sa njim. Pretpostavljam da mu se u kobnom momentu slošilo, pozlilo, ne znam…

A, pod kojim okolnostima se ova nesreća na Ibru dogodila biće poznato nakon istrage koja je u toku i obdukcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije