OGLASILI SE POVREĐENI SRBI: Dvoje ih ima slomljena rebra, a evo kako se ostali osećaju

Novosti online

30. 07. 2021. u 16:47

OD 19 putnika koji su povređeni u teškoj saobraćajnoj nesreći jutros na auto-putu u Nemačkoj kada se prevrnuo autobus, sedmoro je Srba i svi su, na sreću, van životne opasnosti. Dvoje najteže povređenih Srba imaju slomljena rebra.

ОГЛАСИЛИ СЕ ПОВРЕЂЕНИ СРБИ: Двоје их има сломљена ребра, а ево како се остали осећају

Foto: Printskrin mdr.de

Autobus je išao iz Beograda za Stokholm, a nesreća se dogodila na auto-putu u smeru Berlina, između Štakova i Frajvalda pošto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bankinu. Jedan od putnika u autobusu bio je Nenad Lajbenšpreger koji je zajedno sa ostalim povređenim putnicima prevezen u obližnju bolnicu.

- Ja sam lakše povređen. Dobio sam samo udarce i modrice po telu. Koliko znam u autobusu je bilo nas sedmoro Srba i niko nije u životnoj opasnosti. Takođe, čuo sam da dve osobe imaju prolome rebara - ističe za medije Lajbenšpreger.

Inače, kako su istakli u ambasadi Srbije u Nemačkoj svih sedmoro Srba su studenti. Prema prvim informacijama, dvojica vozača zadobila teške povrede, kao i jedan putnik.

Nemački Bild navodi da je više od 70 spasilačkih vozila i šest helikoptera učestvovalo u izvlačenju povrđenih iz autobusa, koji je iz Beograda preko Berlina išao za Stokholm. Kako piše ovaj list, šest spasilačkih helikoptera, 30 spasilačkih vozila i 12 kola hitne pomoći dežuraju, a stigla su i 22 vatrogasna vozila.

Auto-put je zatvoren u oba smera.

Autobus je, prema nepotvrđenim informacijama, sleteo s puta i prevrnuo se prilikom pokušaja da skrene i da se parkira.

Još se ne zna koliko je u autobusu bilo putnika, ali poznato je da je šest iz Nemačke, sedam iz Srbije, jedan iz Švedske i dva iz Izraela.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost