POLICIJA I DALJE TRAGA ZA BEGUNCIMA: Ministar Vulin - Biće formirana komisija radi utvrđenja propusta

S.B.

25. 04. 2021. u 12:32

MINISTAR Aleksandar Vulin potvrdio je gostujući u Jutarnjem programu Prve TV, da su dva begunca iz Okružnog zatvora u Kruševcu, bili predmet interesovanja pravosuđa zbog trgovine narkoticima, kao što su “Novosti” juče objavile. Kako je precizirao ministar Vulin, D.S. (41) je 31 put krivično prijavljen, a 13 puta osuđen, dok D.S. (37) iza sebe ima 14 krivičnih prijava i šest presuda. Kako je precizirao, ”uglavnom su to krivična dela iz člana 246-što znači "droga".

ПОЛИЦИЈА И ДАЉЕ ТРАГА ЗА БЕГУНЦИМА: Министар Вулин - Биће формирана комисија ради утврђења пропуста

Foto: S.B.

Ministar je dodao i da se intenzivno traga za beguncima, kao i da je siguran da će posebno formirana komisija Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde utvrditi eventualne bezbednosne propuste.

Advokat Aleksandar Šćekić, koji zastupa S.S, ponovio je u razgovoru da je njegov klijent bio revoltiran zbog nepravosnažne presude po kojoj je osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo trgovina narkoticima budući da je, kako predočava, ta presuda bila doneta samo na osnovu izjave svedoka, a bez ijedinog materijalnog dokaza. Bio je iznenađen, dodaje, što je S.S. određena mera pritvora. Ukoliko Apelacioni sud (u Kragujevcu) potvrdi ovu prvostepenu presudu (Višeg suda u Kruševcu), odbrana će uložiti i vanredni pravni lek Kasacionom sudu.

Advokat Šćekić navodi da se nada da će se D.S. predati ukoliko je tačno da je pobegao iz zatvora usled revolta.

Kako su “Novosti” juče objavile pritvorenici S.S.(41)i D.S.(37) bili su predmt dva odvojena postupka, a S.S. se sudilo u ponovljenom postupku, budući da je već jednom bio osuđen u odustvu, dok je bio u bekstvu.

Nakon izručenja iz Albanije, vraćen je u Kruševac i ponovo se našao iza rešetaka,potvrđeno je “Novostima” iz tri izvora. Prema nezvaničnim saznanjima”,S.S. se pojavio u dva predmeta Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, dok se pritvorenik D.S,povezivao navodno sa drogom na teritoriji Kruševca.

U MUP-u je potvrđen i sam način bekstva, koji je predočio i begunac D.S. u javljanju “Kuriru”. Iz svega proizilazi da napuštanje neuslovnog prizemnog zatvorskog objekta u centru Kruševca, između zgrade Gradske uprave i bivšeg Doma JNA, nije ni po čemu spektakularan filmski “podvig”, budući da je trebalo samo uz pomoć kašika napraviti otvor na plafonu toaleta i ispomerati par crepova na krovu. O izmeštanju Okružnog zatvora iz centra Kruševca govori se već godinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)