JEDAN OD PRITVORENIKA JE IZRUČEN IZ ALBANIJE: Detalji bekstva iz kruševačkog zatvora, sudilo im se u odvojenim postupcima

S.B.

24. 04. 2021. u 15:34

PRITVORENICI S.S.(41) i D.S. (37) koji su pobegli iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Kruševcu, bili su predmet interesovanja ovdašnjeg pravosuđa zbog sumnje u trgovinu narkoticima, ali u sasvim odvojenim postupcima, nezvanično saznaju “Novosti”.

ЈЕДАН ОД ПРИТВОРЕНИКА ЈЕ ИЗРУЧЕН ИЗ АЛБАНИЈЕ: Детаљи бекства из крушевачког затвора, судило им се у одвојеним поступцима

Foto: S.B.

Prema informacijama do kojih smo došli iz istrage, pritvoreniku S.S.sudilo se u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Kruševcu, budući da je već jednom bio osuđen u odsustvu, jer je bio u bekstvu.

Nakon izručenja iz Albanije, vraćen je u Kruševac i ponovo se našao iza rešetaka,potvrđeno je “Novostima” iz tri izvora. Prema nezvaničnim saznanjima”,pojavio se u dva predmeta Višeg javnog tužilaštva. Na uviđaju koji se u subotu odvijao u krugu zatvora bili su i predstavnici VJT, a u slučaj su se,kako je potvrđeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija uključila i unutrašnja kontrola ove Uprave Ministarstva pravde.

- Zgrada Okružnog zatvora kao što je poznato je u lošem stanju,neuslovna, u centru grada, odmah iz sedšita Gradske uprave, i odavno postoji ideja za izmeštanje ove ustanove,međutim, trenutno se ispituje i da li ipak postoji odgovornost,odnosno propust u radu nekog od zaposlenih – navodi nezvanično izvor “Novosti” upućen u istragu.

Zatvorenici i pritvorenici iz zatvora trebalo bi da budu preseljeni tek kada se izgradi nov zatvorski objekat, što je, ipak, procedura koja može potrajati. Ova ideja je bila aktuelna i prethodnih godina,ali je epidemija KOVID-19 uticala da se realizacija ovog projekta prolongira.

Kruševački zatvor, ustanova je poluotvorenog tipa, i tu osuđenici izdržavaju kaznu zatvora po krivičnim delima, u prekršajnom postupku,kao i meru pritvora po nalogu nadležnih sudova. Ceo objekat je pokriven sigurnosnim kamerama,čiji snimci mogu dalje da pomognu razjašnjenju bekstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!