"PALO" 11 ČLANOVA KRIMINALNE GRUPE: Krali vozila po Evropi, pa ih prepravljali u Srbiji?

N.B.

10. 01. 2024. u 15:11

PO nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskim službenicima MUP RS, UKP i SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka, juče i danas je na teritoriji Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapšeno 11 osoba, za koje se sumnja da su kao pripadnici kriminalne organizovane grupe izvršili krivična dela prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

ПАЛО 11 ЧЛАНОВА КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ: Крали возила по Европи, па их преправљали у Србији?

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Od njih je, kako je saopšteno, privremeno oduzet veći broj putničkih motornih vozila novije i visoke klase, kao i luksuznih džipova, koji su od strane organizovane kriminalne grupe ukradeni na teritoriji zemalja Evropske unije. Vozila su, tvrdi se, dovožena na teritoriju Srbije, gde su u unapred obezbeđenim garažama – radionicama - „štekovima“ prepravljana, a kasnije otuđivana, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist. Sumnja se da su sve to radili od početka 2020. godine, pa do hapšenja.  

- Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminale grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto-delova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog dela u inostranstvu, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminale grupe određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde su u toku saslušanja osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija