KOSIJEROM PO GLAVI: Podignuta optužnica protiv čuvara u Belom Potoku

S. J. M.

27. 09. 2023. u 16:18

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Stevana I. (61) jer je 8. aprila 2023. godine u Belom Potoku, kako se sumnja, pokušao da ubije N. P., zatim teško telesno povredio I.L., a M.I. naneo lake povrede, istovremeno neovlašćeno noseći vatreno oružje i municiju.

КОСИЈЕРОМ ПО ГЛАВИ: Подигнута оптужница против чувара у Белом Потоку

vikipedija

On je, sve učinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usled stanja afekta besa visokog intenziteta, epileptične bolesti i prisutnog posttraumatskog stresnog poremećaja. Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, osumnjičenom se na teret stavljaju četiri krivična dela - ubistvo u pokušaju, nanošenje teške telesne povrede, laka telesne povrede, i nedozvoljeno nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Nakon što je N.P, kako se sumnja, u gepek svog vozila “Audi A4” stavio deo betonske ukrasne česme koja se nalazila izložena pored puta, zajedno sa drugim proizvodima Udruženja asocijacija vojnih veterana i ratnih vojnih invalida Srbije, Stevan I, koji je sedeo u neposrednoj blizini i čuvao izložbeni prostor, prišao mu je i zadao mu kosijerom, motkom sa oštrim zakrivljenim metalnim vrhom, udarac u predelu glave, usled čega je oštećeni pao na beton i zadobio tešku telesnu povredu.

Nakon toga su I. L. I M. I. prišli okrivljenom i I.L. je uspeo da mu oduzme i odbaci kosijer.

Potom je Stevan I. udaljavajući se sa lica mesta iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećenih I. L. I M. I. koji su krenuli za njim, pa je I.L. zadobio ukupno četiri rane po pogama, dok je oštećeni M. I. zadobio laku telesnu povredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini