ODREĐEN PRITVOR PRIPADNICIMA "BALKANSKOG KARTELA": Zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja dela određeno im je 30 dana

Tanjug

13. 05. 2023. u 14:39

VIŠI sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 13 pripadnika organizovane kriminalne grupe, takozvanog balkanskog kartela, koji se sumnjiče da su učestvovali u međunarodnoj trgovini više od sedam tona kokaina.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ПРИПАДНИЦИМА БАЛКАНСКОГ КАРТЕЛА: Због опасности од бекства и понављања дела одређено им је 30 дана

Printsrkin MUP

Pritvor im je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju ovog suda. 

Naredbom o sprovođenju istrage Javnog tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom Miroslavu Starčeviću je stavljeno na teret izvršenje tri krivična dela neovlašćena proizvodnja  i stavljanje u promet opojnih droga. 

Osumnjičenom Mladenu Lazareviću  je stavljeno na teret izvršenje dva  krivična dela - neovlašćena proizvodnja  i stavljanje u promet opojnih droga, a osumnjičenima Milošu Jovanoviću, Draganu Đorđeviću, Milanu Mitiću, Draganu Nikoliću, Ivanu Cvetkoviću, Radisavu Radoviću, Gligoriju Peljeviću, Milošu Radosavljeviću, Mirku Pavloviću, Vladanu Saldu i Ljubiši Lindu stavljeno je na teret izvršenje po jednog krivičnog dela i to neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. 

Kako je ranije saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal naredbom o sprovođenju istrage,  obuhvaćeno je još sedam osoba koje nisu lišene slobode. 

Od toga dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Peruu Zoran Jakšić, a Deniz Mihajlović nalazi u  pritvoru po rešenju Kraljevine Holandije, dok se Aleksandar Ilić nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu. 

Četiri lica nalaze se u besktvu.

Na saslušanju u tužilaštvu  11 osumnjičenih je iskoristilo zakonsko pravo i branilo se ćutanjem, a odbranu su izneli osumnjičeni Ljubiša Lindo i Radisav Radović koji su negirali krivicu.

BONUS VIDEO: AKCIJA MUP-A - Hapšenje šestorice osumnjičenih zbog organizacije prostitucije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju