ĆUTALA SAM O ORUŽJU I STRAHOVALA: Penzionerki D. B. (72), koja je skrivala čitav arsenal, određen kućni pritvor

S. M. J.

17. 12. 2022. u 08:00

NIKOME nisam rekla da oružje postoji. Opterećivalo me je strašno i plašila sam se da bilo kome o tim puškama i pištoljima ispričam, sve iz straha da taj čije je može da naškodi mojoj deci i mojim najbližima.

ЋУТАЛА САМ О ОРУЖЈУ И СТРАХОВАЛА: Пензионерки Д. Б. (72), која је скривала читав арсенал, одређен кућни притвор

Foto Ilustracija/shutterstock

Ne znam čije je, nikad mi muž nije rekao, niti je iko do sada pitao za njega - rekla je D. B. (72) iz Bukovča kod Negotina, u čijoj je porodičnoj kući, pre dva dana, pronađen čitav arsenal: tri karabina, pet pištolja, dve lovačke puške, automatska puška, delovi prigušivača i čak 2.306 metaka različitog kalibra.

Kako saznajemo, njoj je određen pritvor u trajanju do tri meseca, ali će ga zbog opšteg stanja i bolesti provesti u svom domu uz nanogvicu. Sumnja se da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, ona je tvrdila da ne zna čije je oružje, ali da za ovaj arsenal zna još od 2014. godine, kada joj je o tome ispričao sada već pokojni suprug. On joj je, kako je objasnila, rekao da je oružje stavio u ormar za posteljinu iza uzglavlja njihovog bračnog ležaja i u uglu njihove dotadašnje spavaće sobe, iz koje se preselila u drugu, kako bi lakše negovala bolesnog supruga, koji je preminuo 2016.

D. B. je istražiteljima ispričala da oružje nikada nije dirala, sobu je nakon smrti muža zaključala, a ključ uvek nosila sa sobom.

- Izričito je nekoliko puta ponovila da niko od njenih najbližih, njene dece i njihovih porodica, nije znao za postojanje oružja i da je to od njih pomno krila - saznaju "Novosti" iz krugova bliskih istrazi.

- Rekla je da se plašila mogućih posledica po svoje najbliže ukoliko bi se neko dočepao tog oružja.

Foto MUP

U Višem javnom tužilaštvu u Negotinu ističu da zasad nema nikakvih indicija da je oružje pripadalo nekom od članova njene porodice, ali će sve biti provereno. Sin D. B. živi inostranstvu, a ćerka i zet, poznati lokalni političar, u Negotinu. Za sada, takođe, nema nikavih dokaza da je oružje korišćeno u izvršenju nekih krivičnih dela.

Više javno tužilaštvo je, saznajemo, naložilo veštačenje funkcionalne ispravnosti oružja i municije, ali i DNK veštačenje pronađenog arsenala.

SAMA POKAZALA SKROVIŠTE

Pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova D. B. je, kada su došli kod nje, sama odvela do sobe u kojoj je bilo oružje, otključala vrata i pokazala im gde su puške, pištolji i municija. Policijski službenici su tom prilikom pronašli i oduzeli karabin marke "remington"sa optičkim nišanom, revolver nepoznate marke i kalibra, lovačku pušku bokerica "broving", karabin sa oznakom MOD 98, ali i još lovačku pušku bokerica, model 27EM-M, lovački karabin, automatska puška M-70 sa optičkim nišanom, pištolj...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije