VELIKA AKCIJA POLICIJE: Hapšenje međunarodne kriminalne grupe - terete se da su trgovali ljudima

Novosti online

28. 09. 2022. u 14:46

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, uhapsili su petočlanu međunarodnu kriminalnu grupu koja se tereti da je delovala na teritoriji Srbije i Italije i izvršila krivično delo trgovina ljudima, dok se za još jednom osobom traga.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Хапшење међународне криминалне групе - терете се да су трговали људима

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Uhapšeni su Z. T. (1990), S. I. (1987), B. Š. (1991), D. A. (1990) svi iz Šapca i M. B. (1972) iz Loznice.

Oni se sumnjiče da su od prve polovine 2016. do kraja septembra 2022. godine, koristeći teške prilike više lica sa teritorije Šapca, istima najpre davali novac sa većom kamatom, dovodeći ih u položaj dužničkog ropstva. Potom su ih, kako se sumnja, dovodili u zabludu da će taj novac, čija je kamata stalno rasla, moći da vrate prosjačenjem u Italiji.

Oštećeni su dobijeni novac u Italiji davali članovima ove kriminalne grupe, a oni koji nisu hteli da prose primoravani su silom i pretnjom. Na ovaj način, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, koje su trošili za sopstvene potrebe i luksuzan život.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je pronašala 14.640 evra, manju količinu australijskih i američkih dolara, 560.000 dinara, osam mobilnih telefona i više kartica za mobilne telefone.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine