UHAPŠEN NIŠLIJA ZBOG OTMICE PRE 20 GODINA: Oteli tri žene u Francuskoj, jedna preminula zbog torture

J.Ćosin

24. 05. 2022. u 18:57

NIŠKA kriminalistička policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i državnim organima republike Francuske, uhapsili su danas Nišliju A.M. (47) zbog sumnje da je, izvršio dva krivična dela otmica iz člana 134 stav 3 u vezi stave 1 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu i krivično delo otmica iz člana 134, stav 4 u vezi stava 1 i 3 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu.

УХАПШЕН НИШЛИЈА ЗБОГ ОТМИЦЕ ПРЕ 20 ГОДИНА: Отели три жене у Француској, једна преминула због тортуре

Foto: Shutterstock/Ilustracija

-  On se sumnjiči da je 2002. godine sa još dvojicom muškaraca na teritoriji republike Francuske, oteo tri žene koje su primoravali prostituciju i prema kojima su postupali na svirep način, usled čega je jedna od njih preminula – navela je Policijska uprava u Nišu.

Kako saznajemo, A.M. je sa još dvojicom srpskih državljana Z.R. i B.N. na teritoriji Pariza i Tuluza oteo jednu tada dvadesetsedmogodišnju Francuskinju, Ukrajinku staru 25 godina i Francuskinju srpskog porekla, takođe dvadestpetogodišnjakinju.

-  Oni su devojke držali u jednom hotelu, primoravali ih na prostituciju i mučili ih. Francuskinja srpskog porekla je preminula.  Francuska policija ih je razotkrila, B.N. je pravosnažno osuđen u Francuskoj, Z.R. je preminuo dok je A.M. uspeo da umakne i skriva se dvadeset godina – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva A.M. je određen pritvor do 30 dana nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužiocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)