IZA REŠETAKA DO 9. APRILA: Osumnjičenom za ubistvo uličnog svirača u Novom Sadu produžen pritvor

Lj. P.

15. 03. 2022. u 10:54

ŽARKU R. (21) iz Žablja, osumnjičenom za ubistvo poznatog novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), produžen je pritvor za još 30 dana. On će, kako saznajemo u Višem sudu u Novom Sadu, iza rešetaka ostati do 9. aprila.

ИЗА РЕШЕТАКА ДО 9. АПРИЛА:  Осумњиченом за убиство уличног свирача у Новом Саду продужен притвор

Printskirn Jutjub

Posle hapšenja pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Novosađanima omiljeni ulični svirač, pronađen je 9. februara u zoru u lokvi krvi bez svesti na pločniku u Kosovskoj ulici ispred zgrade sa brojem 7a, nedaleko od Riblje pijace. Slučajni prolaznik je pozvao hitnu pomoć, ali je Bleki ubrzo po prijemu u Urgentni centar preminuo. Nesrećnom čoveku, nažalost, nije bilo spasa, a ustanovljeno je da je imao prelom lobanje i rebara.

Istog dana, samo nekoliko sati kasnije, policija je pronašla i uhapsila Žarka R. Iz Žablja.

On je, kako saznajemo, posle hapšenja priznao da je tukao nesrećnog čoveka, jer je navodno bio besan što mu je ovaj, kada je od njega tražio novac, dao samo 390 dinara, koliko je imao u džepu. To je Žarka R. navodno razbesnelo i nasrnuo je na uličnog svirača udarajući ga rukama i nogama.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu protiv dvadesetjednogodišnjaka iz Žablja, koji se tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina ili doživotni zatvor. Kako su naveli u VJT, on se tereti da je pomenutog dana, pri izvršenju razbojništva, na svirep način lišio života Kostića.

Novosađani su se danima opraštali od Blekija, a u pothodniku na Bulevaru Mihajla Pupina, gde je najčešće bio sa gitarom i svirao, sugrađani su ostavljali cveće, palili sveće. Na zidu su izlepili nekoliko Kostićevih fotografija iz mlađih dana i pesme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)