BRANE SE SA SLOBODE: Saslušana trojica osumnjičenih za davanje i primanje mita u vezi sa lokalnim izborima u Sečnju

Lj. P.

02. 03. 2022. u 12:58

U NOVOSADSKOM Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, saslušani su V.B. (32) i M.P. (63) osumnjičeni za davanje mita i D.B. (26) koji se tereti da je primio mito.

БРАНЕ СЕ СА СЛОБОДЕ: Саслушана тројица осумњичених за давање и примање мита у вези са локалним изборима у Сечњу

Lj.P.

Oni su, kako saznajemo, izneli svoju odbranu, a sudija za prethodni postupak nije prihvatio predlog tužilaštva da im se odredi pritvor, te će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Kako je ranije  saopštio MUP, sumnja se da je V. B. nosilac jedne izborne liste za lokalne izbore u Sečnju, tokom februara u više navrata, dao za sada neutvrđeni novčani iznos M. P. kako bi mu on pronašao osobe sa teritorije opštine Sečanj koje bi za novčanu naknadu potpisom podržale tu listu i za nju glasale na predstojećim lokalnim izborima.

M. P. je, kako se sumnja, primio novac od V. B. koji je zatim dao D. B. nakon što je on podržao svojim potpisom izbornu listu „Vukašin Baćina – za bolju opštinu Sečanj“.

Njih trojicu su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i PU Zrenjanin, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)