ZABRANJENO MU DA KOMUNICIRA SA SVEDOCIMA: Saslušan carinski službenik osumnjičen za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja

Lj. P.

22. 12. 2021. u 13:31

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su carinskog službenika V. V. (1967) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

ЗАБРАЊЕНО МУ ДА КОМУНИЦИРА СА СВЕДОЦИМА: Саслушан царински службеник осумњичен за примање мита и злоупотребу службеног положаја

Lj.P.

Kako se sumnja, on je od aprila 2017. do maja 2019. godine od pet osoba zahtevao i primio novac koji su mu slali postnet uplatnicama da ne bi izvršio nadzor nad pošiljkama iz inostranstva niti da ih ocarini u skladu sa zakonskim propisima, čime ih je oslobodio plaćanja uvoznih dažbina, za šta je od primaoca zahtevao novac u gotovini.

Takođe, on se sumnjiči da je od marta 2017. do septembra 2019. godine dolazio do podataka o pošiljkama i njihovim primaocima radi pribavljanja novčane koristi.

Kako saznajemo, carinik je saslušan u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije koje je predložilo da mu se odredi pritvor, ali sud taj predlog nije prihvatio, a osumnjičenom cariniku je izrečena mera zabrane sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!