KATNIĆ ISPITUJE BELIVUKA: Specijalni državni tužilac Crne Gore danas u Beogradu traži informacije o ubistvu "škaljaraca"

S. Đ.

01. 12. 2021. u 07:00

GLAVNI specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović danas bi u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu trebalo da saslušaju Veljka Belivuka i Nebojšu Jankovića, u vezi sa ubistvom Damira Hodžića, Adisa Spahića i Mila Radulovića zvanog Kapetan.

КАТНИЋ ИСПИТУЈЕ БЕЛИВУКА: Специјални државни тужилац Црне Горе данас у Београду тражи информације о убиству шкаљараца

Foto: Arhiva

Ovom istragom su obuhvaćeni Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radivoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Prema do sada prikupljenim dokazima, nakon što su u oktobru prošle godine u kući nadomak Spuža osumnjičeni ubili Spahića i Hodžića, otetog Radulovića su premestili na drugo mesto i ubili. Prethodno su od njega iznudili sve informacije vezane za delovanje "škaljarskog klana", odnosno kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao. Radulović je, veruje se, ubijen, nakon dvomesečnog mučenja, u decembru prošle godine.

Belivuk i Miljković su, kako je Čađenović naveo, za vreme izvršenja navedenih krivičnih dela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navodi on, vratili na isti način.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal ranije su naveli da im je zamolnica crnogorskog specijalnog tužilaštva dostavljena 8. novembra, a da je sud odobrio ukazivanje međunarodne pravne pomoći 16. novembra i zakazao saslušanje za 1. decembar.

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava. Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024