POKRENUTA ISTRAGA I PROTIV SINOVA GORANA DŽONIĆA: Tužilac traži pritvor do 30 dana

J. Ćosin

23. 10. 2021. u 19:12

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu je nakon današnjih saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv trojice okrivljenih Gorana Džonića, S.Dž. i M.Dž. (Goranovi sinovi) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo.

ПОКРЕНУТА ИСТРАГА И ПРОТИВ СИНОВА ГОРАНА ЏОНИЋА: Тужилац тражи притвор до 30 дана

Foto: Privatna arhiva

Takođe, Višem sudu u Nišu je podnet predlog da se protiv okrivljenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Oni su juče saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Tom prilikom, Goran Džonić je promenio svoju odbranu, i branio se ćutanjem.

On pred tužiocem nije optužio osobe koje je isprva naznačio kao saizvršioce, već se u tužilaštvu branio ćutanjem. Goran Džonić uhapšen je u četvrtak nakon što je u dvorištu kuće njegovog sina pronađen novac koji je, kako se sumnja, pripadao ubijenom Goranu Đokiću. Dan kasnije ispitani su i njegovi sinovi koji su prošli poligraf, ali je u subotu tužilaštvo ipak zatražilo pritvor i za njih dvojicu. 

Na početku Moravske ulice u Moravcu, gde se nalaze kuće osumnjičenog i žrtava, na betonu je napisan crvenim sprejom grafit "Pravda za Džoniće". Da apsurd bude veći, grafit je napisan ispred bandere na kojoj je zalepljena umrlica Đokića i gde je ova porodica poslednji put viđena 26. septembra oko ponoći.

Meštani su u šoku zbog svega što se dogodilo, retko pristaju na razgovor sa medijima. 

Zasad nema informacija da li su saslušani i zadržani Konstantin i Kostadin Milošević, koji su uhapšeni u petak u Nišu, nakon što ih je Džonić označio kao saizvršioce u trostrukom ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca. U pitanju su dva rođena brata koja žive u okolini Niša i koji su od ranije poznati policiji, ali za koje ne postoje dokazi, osim ranije tvrdnje Džonića, da su umešani u  ovaj zločin.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Potraga za novcem Đokića: Radnici otkopavaju imanje Džonića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja