KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG KRAĐE SA NALAZIŠTA: Policija i arheolozi u dramatičnoj noćnoj poteri osujetili krađu vrednog blaga

D.N.

25. 09. 2021. u 14:09

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv dvojice muškaraca iz okoline Jagodine i okoline Batočine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno izvođenje arheoloških radova.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗБОГ КРАЂЕ СА НАЛАЗИШТА: Полиција и археолози у драматичној ноћној потери осујетили крађу вредног блага

Foto: PU Požarevac

Policija je pre dva dana, u blizini arheološkog lokaliteta "Viminacijum" zatekla muškarca, starog 48 godina, koji je ručnim detektorom za metal i ašovom pretraživao teren. On je tom prilikom pobegao, ali ga je policija ubrzo identifikovala.

Nedaleko od lokaliteta, u obližnjem voćnjaku, policija je pronašla sakriveno putničko vozilo marke "opel" , kojim su se osumnjičeni dovezli na lokalitet.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Jagodini, izvršen je pretres kuće četrdesetosmogodišnjeg muškarca u kojoj je policija pronašla i oduzela 73 komada bronzanih rimskih novčića, tri srebrna rimska novčića, jedan komad gvožđa, četiri komada olova i jednu značku iz starina. Pronađeni predmeti biće poslati na veštačenje i procenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije