POGLEDAJTE - BAHMUT IZ VAZDUHA: Vagnerovci zauzeli "Azom" - nad gradom u ruševinama samo dim (FOTO)

Tanjug

27. 03. 2023. u 00:44

BORCI grupe Vagner potpuno su preuzeli kontrolu nad fabrikom Kombinata za preradu metala (AZOM) u Bahmutu.

ПОГЛЕДАЈТЕ - БАХМУТ ИЗ ВАЗДУХА: Вагнеровци заузели Азом - над градом у рушевинама само дим (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP photo

Kako je javio dopisnik RIA Novosti, Vagner kontroliše celu fabriku AZOM. 

Prema rečima boraca koji su upali u fabriku, u pogonima postoji nekoliko skloništa za bombe u kojima možete sačekati artiljerijsko granatiranje i vazdušne udare, ali je pojava pripadnika grupe Vagner bila potpuno neočekivana za ukrajinske trupe.

- Pokušali smo da nađemo put do fabrike, onda sam otkrio ovaj prolaz. Ušli smo neprimećeni, promašio nas je ukrajinski strelac. Čuo sam da neprijateljska grupa priča iza zida. Naredio sam jurišnicima da mi priđu i sukobili smo se sa njima na drugoj strani, gde su moji momci prethodno pokušali da uđu u fabriku - rekao je za RIA Novosti komandir jurišnog voda.

AZOM je nalik ogromnom kompleksu Azovstalj u Marijupolju, a reč je o jednoj od najvećih fabrika obojenih metala u bivšem Sovjetskom Savezu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (2)

NIKADA O OVOME NISAM PRIČAO Nele na HRT-u o ratu i svom poreklu: U mom porodičnom stablu ima i Hrvata i Srba i Muslimana