VELIKE MAŠINE ZAPOSELE PARAĆIN: Grad na Crnici dobija sedam mostova, prvi niče kod Tehnološke škole (FOTO)

Z. RAŠIĆ

06. 12. 2022. u 20:13

KOD Tehnološke škole u Paraćinu, punom parom teče izgradnja novog drumskog mosta na Crnici, nakon što je stari srušen.

ВЕЛИКЕ МАШИНЕ ЗАПОСЕЛЕ ПАРАЋИН: Град на Црници добија седам мостова, први ниче код Технoлошке школе (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Ovaj most prvi je od ukupno sedam mostova u Paraćinu – tri drumska i četiri pešačka, koji će biti sagrađeni prema uslovima koje je dalo Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“, kako bi se povećao nivo zaštite stanovništva od izlivanja Crnice i poplave.

Most u Ulici Bore Petrovića gradi firma „Putevi Užice“, a nakon njegovog završetka i otvaranja za saobraćaj krajem aprila naredne godine, sledi  rušenje drumskog mosta u glavnoj ulici i početak izgradnje novog.

Ekipe izvođača neumorno rade i vikendom, pa je sa desne strane reke završena gradnja šest betonskih šipova dugih 16 metara, a mehanizacija je počela sa radovima na levoj strani. Ogromne mašine deluju zaista impresivno, pa prolaznici često zastaju da osmotre i vide dokle se sa poslom odmaklo.

Prema rečima Dušana Ružića, člana Opštinskog veća i koordinitora za gradnju mostova, ovaj most će biti završen do kraja aprila naredne godine, a otprilike mesec dana pre toga počeće i pripreme pripreme za izgradnju sledećeg drumskog mosta u Ulici kralja Petra Prvog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu