PRIRODA ČEKA IZLETNIKE: Nacionalni park “Fruška gora” spreman za prvomajske praznike (FOTO)

Lj. P.

30. 04. 2022. u 18:47

NACIONALNI park “Fruška gora”, jedno od najomiljenijih i svakako najposećenijih izletišta u Srbiji, spreman je da primi goste za prvomajske praznike, kada se očekuje veliki broj posetilaca.

ПРИРОДА ЧЕКА ИЗЛЕТНИКЕ: Национални парк “Фрушка гора” спреман за првомајске празнике (ФОТО)

Foto: NP Fruška gora

Pripreme za izletničku sezonu, kako poručuju iz NP “Fruška gora”, počeli su uređenjem svih izletničkih lokaliteta, sakupljanjem smeća, košenjem trave, uređenjem ložišta, obnavljanjem oštećenih i dotrajalih i postavljanje novih stolova, klupa i dečjih igrališta, postavljanjem putokaza i drugim aktivnostima na poslovima zaštite i očuvanja prirode.

Kako bi posetioci proveli što ugodnije i bezbednije vreme u NP “Fruška gora”, uredili su više od 55 izletničkih lokaliteta na kojima je sproveden tretman suzbijanja krpelja. U nadležnosti sa policijskim stanicama sa područja Fruške gore, preduzete su sve potrebne aktivnosti kako bi se obezbedila maksimalna bezbednost posetilaca, a saobraćaj pdvijao nesmetano. Naknada za korišćenje motornog vozila u zaštićenom području je 300 dinara.

Za izletnike su obezbeđenje vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje, te se posetioci mole da ne ostavljaju otpad u prirodi i da se ponašaju odgovorno. Vatra, kako dalje ističu u NP “Fruška gora”, može da se loži samo na za to označenim mestima, i posle upotrebe se mora ugasiti.

Nije dozvoljen ulazak i bilo kakva aktivnost u području prvog stepena zaštite koja su posebno obeležena. Vatrogasci će biti u pripravnosti, a kontrola ponašanja biće na maksimalnom niovu i svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!