SKAČE ŠEĆER ZBOG APARATA ZA MERENJE: Penzioner Slobodan Rajačić iz Lipara kod Kule za tri meseca promenio šest senzora za dijabetes

Z. RAJIĆ

06. 05. 2021. u 16:21

PENZIONER Slobodan Rajačić iz sela Lipar kod Kule muku muči s aparatom za merenje šećera u krvi, koji je pre tri meseca dobio o trošku RFZO.

СКАЧЕ ШЕЋЕР ЗБОГ АПАРАТА ЗА МЕРЕЊЕ: Пензионер Слободан Рајачић из Липара код Куле за три месеца променио шест сензора за дијабетес

Slobodan Rajačić / Foto Z. R.

Od tada je promenio šest aparata, jer se svaki dosad pokvario, pa je isto toliko puta dolazio u seosku apoteku da preuzme novi, poslednji put pred prvomajske praznike.

Apoteka u Liparu, kao i sve ostale u kulskoj opštini, u zakupu je Zdravstvene ustanove - apoteke "Galen farm" iz Beograda, u kojoj kažu da je problem verovatno u korišćenju aparata. Rajačić takvo objašnjenje smatra uvredljivim, jer se kao bravar po zanimanju, s radnim iskustvom u Nemačkoj, razume u tehniku, a navodi i da je aparat napravljen tako da bude jednostavan za korišćenje.

- Novi aparat radi tri-četiri dana i onda otkaže. To prijavim apoteci, u kojoj dobijem novi, ali sam na isporuku morao da čekam, tako da sam za tri meseca 40 dana bio bez aparata, a šećer moram da merim svakog dana ujutro i uveče - napominje Rajačić, koji je i odbornik u SO Kula.

On napominje da u apoteci nisu tražili da donese neispravne aparate, nego su mu na reč dodeljivali nove.

- Tri sam bacio u otpad, a tri odneo u apoteku, od kojih su dva zadržali, iako su rekli da im nisu potrebni. Pogađa me kad mi govore da sam aparat dobio gratis i zbog toga savetuju da kupim nove baterije, jer je to možda razlog zašto aparat prestaje da radi. Na aparat imam pravo i neću da kupujem baterije, jer te koje dobijam trebalo bi da traju najmanje godinu, a ne nekoliko dana - kaže Rajačić.

U menadžmentu "Galen farma" ističu da dosad nisu imali prigovore na ispravnost aparata za određivanje nivoa glukoze u krvi. Naglašavaju da su svi aparati, na koje je Rajačić uložio reklamaciju, bili ispravni, što je, kako objašnjavaju, provereno u servisu.

- Nisu ni tražili da ih nose u servis. Od svih tih peripetija s aparatima samo mi je skakao šećer. Videću koliko će trajati ovaj šesti - rekao je Rajačić.

PONUDE IZ SERVISA

U "GALEN farmu" dodaju da su iz servisa pokušali da objasne Rajačiću kako se koristi aparat i ponudili mu drugu vrstu ovog uređaja, što je on, navodno, odbio. On je te navode demantovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!