EKOLOŠKE PROBLEME KORISTE U POLITIČKE SVRHE: Ministarka Mihajlović o protestima

E.B.T.

15. 04. 2021. u 12:00

MINISTARKA rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je danas da su organizatori protesta pod nazivom "Ekološki ustanak", koji je održan 10. aprila ispred Narodne skupštine, iskoristili ekološke probleme i klimatske promene u političke svrhe.

ЕКОЛОШКЕ ПРОБЛЕМЕ КОРИСТЕ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ: Министарка Михајловић о протестима

Ministarstvo energetike

Ona je to rekla u parlamentu odgovarajući na komentar narodnog poslanika i predsednika Odbora u čijoj je nadležnosti i sektor energetike, Veroljuba Arsića, da organizatori protesta nisu ni pročitali nove predloge zakona iz oblasti rudarstva i energetike koji sadrže, kako ističe, 95 odsto onoga što su oni u medijma poručivali i tražili od države.

- Kada je reč o ekološkom protestu, ja ga često stavljam pod znacima navoda, jer oni koriste klimu u političke svrhe, i to jeste i može da bude ozbiljan problem - istakla je Mihajlovićeva u skupštini, gde obrazlaže četiri predloga zakona iz oblasti rudarstva i energetike. - Kakav je to ekološki protest iza kojeg ostane đubre, koje je morala da skuplja Gradska čistoća.

Organizatori tog protesta, kako ističe, nisu u pravu, jer su sve izmene i dopune zakona napravljene tako da brinu o zaštiti životne sredine.

- Ako zaista želimo da brinemo o životnoj sredini, onda bi o njoj trebalo da brinemo 24 časa, a ne da to koristimo u političke svrhe, to nikome neće doneti dobro - ocenila je ministarka.

Arsić je naveo i da se na Odboru za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku dan pre tog protesta raspravljalo o predlozima tih zakona.

- Čini mi se da organizatori nisu ni hteli da znaju i čuju o čemu je to Odbor raspravljao na javnom slušanju - kazao je Arsić. - Nisu hteli ni da znaju i pročitaju šta to piše u ovim zakonima o kojima danas raspravljamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!