POČELI RADOVI NA PUTU NOVI BEOGRAD -SURČIN - Vučić: Ovaj deo grada postaće jedan od najlepših i najtraženijih (VIDEO)

Novosti online

31. 03. 2021. u 11:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na deonici puta Novi Beograd - Surčin, koji je nastavak auto-puta E-763 Miloš Veliki.

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ПУТУ НОВИ БЕОГРАД -СУРЧИН - Вучић: Овај део града постаће један од најлепших и најтраженијих (ВИДЕО)

Foto: Tanjug


VUČIĆ: IDEM U RUDNU GLAVU DA SE VAKCINIŠEM

- Ako nam stignu te doze kineskih vakcina, kako bi trebalo da stignu, taj prvi deo vakcina u ponedeljak ako se ne varam, ako bude, odoh u utorak u Rudnu Glavu u Majdanpek da se vakcinišem. Da prestanu da me lažno proglašavaju za nekakvog antivaksera - rekao je predsednik.

PREDSEDNIK: NIKADA SE U SRBIJI NIJE VIŠE GRADILO
-Ono na šta sam posebo ponosan jeste da se nikada u Srbiji nije ovoliko gradilo. Rekli su da je eksproprijacija završena, ali da imamo problem sa izmeštanjem cevi - prokomenatrisao je Vučić pitanje "zašto se sa početkom radova kasni godinu dana".

Naglasio je i da postoji krak ka ulici Jurija Gagarina i da je ta petlja nacrtana na mapi.

- Nalazi se na kraju Bloka 45, gde se spaja sa Blokom 71 i 72. Neće ići na Vojvođansku ulicu, već preko polja, izaćiće na vrh Bloka 45 prema poslednjoj stanici tramvaja - rekao je.

Vučić je kazao da nije bilo godine od 1945. u kojoj se se gradilo ovoliko puteva i pruga kao sada i dodao da će to sigurno ostati zapisano i udžbenicima.


PREDSEDNIK O ODNOSIMA SA CRNOM GOROM: PREMA SVECU I TROPAR...

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da će se Srbija truditi da ima dobre odnose sa narodom Crne Gore.

-Prema svecu i tropar, to je sve što imam da kažem - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o odnosima Srbije i Crne Gore, budući da je crnogorski ministar spoljnih poslova praktično odbio mogućnost da se ambasador Srbije Vladimir Božović vrati na dužnost.

Kako je rekao, u međunarodnim odnosima se primenjuje reciprocitet, a Srbija će se truditi da bude blaža, ali da na bilo koji način ne ugrozi svoje interese.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

 

"KVADRAT ĆE OVDE BITI VREDNIJI ZA 20-30 ODSTO"


Predsednik Aleksandar Vučić: Hvala svima koji rade na ovom važnom putu u dužini od 7,9 kilometara. Ne samo da će Zlatibor, Užice, Čačak biti bliže Beogradu, nego što će ovaj deo grada postati najlepših i najtraženijih delova grada, kvadrat stanova i kuća ovde sigurno će biti vredniji za 20 i 30 odsto.

VUČIĆ: IZGRADNjA NACIONALNOG STADIONA OVE GODINE

-Izgradnja nacionalnog stadiona biće izvanredan projekat. Ove godine krećemo u izgradnju. Biće velelepan i biće jedan od najmodernijih u Evropi. Dobrim delom biće od drveta i sa mnogo zelenila - kazao je Vučić.
-Putevi su žila kucavica...Vreme je da se grade putevi, metroi..Konačno imamo mogućnost da to ispunimo- dodao je Vučić. - Ovo danas ima samo jedan negativan efekat, još više ljudi će dolaziti u Beograd - rekao je Vučić i objasnio da mu je drago kada dolaze stranci, ali da mu nije drago kada se napuštaju naša sela.
-Velikom vam hvala, čestitam vam na početku radova. Živela Srbija-rekao je Vučić.

ČEN BO: INFRASTRUKTURA JE NAJVAŽNIJA OBLAST SARADNjE

Ambasadorka Čen Bo: Infrastruktura je najvažnija oblast saradnje, igra važnu ulogu u poboljšanju standarda života. Ova deonica je od velikog značaja za ublažavanje saobraćajne gužve za grad Beograd. Uverena sam da će kineska kompanija, zajedno sa srpskim partnerima, uspešno izgraditi ovu deonicu.

Foto: Tanjug

 

ŠAPIĆ: DOBIJAMO RASTEREĆENjE CENTRA GRADA I GAZELE


Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd: Izuzetno je važan projekat za grad Beograd, velika je perspektiva za ljude koji žive ovde. Ovim projektom Novi Beograd postaje geografski centar grada. Ovo će nas još više zbližiti i spojiti. Ovim dobijamo  rasterećenje centra grada, rasterećenje Gazele.

PREDSEDNIK OPŠTINE SURČIN: OVO JE JEDNA OD NAJZNAČAJNIJIH INVESTICIJA

Stevan Suša, predsednik opštine Surčin: Posebno sam radostan što mogu da pozdravim sve prisutne. Opština Surčin kao najmlađa gradska opština jeste i najperspektivnija, kroz našu opštinu prolaze četiri autoputa, tu je i aerodrom i železnica...Napravićemo najbolju opštinu u Srbiji od Surčina. Konkretno ova investicija je jedna od najzanačajnijih investicija. Ovaj autoput pravi jednu veliku privrednu zonu i ona će sigurno biti prepoznata od investitora. Siguran sam da će građani dolaziti da žive u ovom delu Beograda.

RADOVI ĆE BITI ZAVRŠENI ZA 18 MESECI

Predsednik trenutno razgovara sa prisutnima i obilazi radove.

Kako je rečeno prilikom obilaska, radovi bi trebalo da se završe za oko 18 meseci. Predsednik je upitao da li radovi mogu da se ubrzaju barem za dva meseca, ali je problem eksproprijacija.

Kako je rekao ministar građevine, problem je što je ovo gradska saobraćajnica.

- Surčin ovim dobija mnogo - kazao je predsednik.

Foto: Tanjug

 
 

S predsednikom početku radova prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, ambasadorka Kine Čen Bo, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, prvi čovek Puteva Srbije Zoran Drobnjak.


Inače, trasa od Novog Beograda do Surčinske petlje trebalo bi da auto-put "Miloš Veliki" učini pristupačnijim stanovnicima centralnih gradskih opština, jer oni sad moraju da putuju auto-putem.

Foto: Tanjug

 
 

Ova deonica je specifična, između ostalog, po tome što za razliku od dosadašnjih projekata na izgradnji auto-puteva ona prolazi kroz naseljeno, gradsko područje, pa tako i zahteva specifičnu tehnologiju izgradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)