BLUMBERG O SRBIJI: Uspeh u vakcinaciji i pozitivni uticaj na ekonomiju

Novosti online

11. 02. 2021. u 14:04

"BLUMBERG", jedan od najuticajnijih medija na svetu kada je u pitanju izveštavanje o ekonomskim temama, objavio je danas da je program vakcinacije pomogao da Srbija prođe kroz pandemiju bez većih ekonomskih problema.

БЛУМБЕРГ О СРБИЈИ: Успех у вакцинацији и позитивни утицај на економију

Foto Tanjug

Otkako su stigle prve doze vakcina iz Kine i Rusije, Srbija je postigla najviši nivo vakcinacije po glavi stanovnika, veći čak od Ujedinjenog Kraljevstva i Malte. 

Uz to, paket pomoći države od 3 milijarde dolara namenjen privredi i domaćinstvima, predstavlja odličan stimulans da se kroz pandemijsku ekonomsku krizu prođe što bezbolnije, prenosi "Blumberg".

Nakon što su smanjeni troškovi zaduživanja i povećana potrošnja države, Srbija nije imala puno ekonomskih turbulencija tokom prošle godine. Analitičari predviđaju da uz rast od 6 odsto koji je predviđen za ovu godinu, i inflaciju ispod 2 odsto, ne očekuju se nikakvi poremećaje tokom 2021. godine.

Eksperti "Blumberga" takođe predviđaju da će naredna pomoć države obezbediti punu ekonomsku stabilnost i našu zemlju vratiti na nivo rasta iz drugog kvartala pre pandemije.

Ono što eksperte u ovom trenutku pomalo brine jeste stabilnost nacionalne valute i držanje niskog nivoa vrednosti u odnosu na evro, što bi moglo da uspori ubrzan rast srpske ekonomije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu