REFERENTNA KAMATNA STOPA OSTAJE 1 ODSTO: Započeta osma godina kako je inflacija u Srbiji čvrsto pod kontrolom - na niskom i stabilnom nivou

B.Caranović

11. 02. 2021. u 16:52

REFERENTNA kamatna stpa ostaje na 1 odsto, odlučio je Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici. Cilj je da koordinisane mere monetarne i fiskalne politike nastave povoljno da deluju na uslove finansiranja privrede i građana.

РЕФЕРЕНТНА КАМАТНА СТОПА ОСТАЈЕ 1 ОДСТО: Започета осма година како је инфлација у Србији чврсто под контролом - на ниском и стабилном нивоу

D. Balšić

IO je istakao da je započeta osma godina kako je inflacija u Srbiji čvrsto pod kontrolom, na niskom i stabilnom nivou.

Prema projekciji NBS, međugodišnja inflacija će se kretati u donjoj polovini ciljanog raspona do kraja perioda projekcije, pri čemu će njen očekivani blagi rast u kratkom roku u najvećoj meri biti rezultat poskupljenja električne energije i naftnih derivata po osnovu više svetske cene nafte.

Neizvesnost i dalje potiče iz međunarodnog okruženja i u najvećoj meri se odnosi na efikasnost u upravljanju pandemijom,Usvojen je februarski Izveštaj o inflaciji, koji će biti objavljen 18. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave