NOVI paket državne podrške privredi i građanima koji treba da ublaži posledice izazvane pandemijom obuhvatiće i nezaposlene.

Kalimero

15.01.2021. 07:58

Ne dajete vi građanima nego firmama. Firme na vaših pola minimalca doda još pola i njima dobro a nama isto mi dobijemo minimalac. A to što ste dozvolili da se ne isplaćuje noćni rad i rad za državne praznike to je neka druga priča.

Sky

15.01.2021. 09:09

Moja supruga radi u prodavnici za minimalac. Kao i prethodna tri puta ona je bez obzira na pomoc drzave i dalje dobijala minimalac a radili su vise nego duplo bolje. Poslodavac je uplatio samo ono sto je drzava dala. Tako ce biti i za ovu pomoc. Drzava ce prebaciti polovinu minimalca ali ce poslodavci umesto cele plate plus te polovine minimalca dati samo celu platu i opet ostvariti neverovatnu dobit kao i do sada.

Saša

15.01.2021. 09:55

Ljudi. Ne dobijaju zaposleni ništa, dobijaju poslodavci. Nema u ovom komentaru nikakvih sarkastičnih skrivenih namera, i treba da dobiju, i više... Samo ispravite ovu praksu da pišete kako taj novac dobijaju zaposleni. Oni (mi) bi svakako primili platu koju su zaradili i ovo im (nam) nije dodatni džeparac, ovaj iznos ulazi u iznos ukupne mesečne zarade. Ovo je pomoć poslodavcima zbog drastično smanjenog obima posla kako bi se sprečilo (odložilo) otpuštanje radnika.

Dejan

15.01.2021. 12:54

Koja pomoc za gradjane.. mislite za vlasnike firmi. To je velika razlika.. Da vidim koja firma je uplatila bar minimalac. Plus to sto je drzava srbija dala radniku... bas me interesuje. I kao pomazemo radniku..... napravite reprtazu o tome. Koja firma dala platu plus minimalac od drzave.

Ana

15.01.2021. 13:45

Kojih 500.000 nezaposlenih? Ispada da svaki 11,12 covek nema posao. To nije tacno. U mojoj okolini retko ko ima posao. Pomoc treba da ide iskljucivo nezapislenima, a ovi drugi imaju. Ili, da se nezapislenima ponudi bilo kakva vrsta posla, ako zele da rade. Ako hocete u Evropu, tamo se pomazu najugrozenije grupe stanovnistva o kojimavi uopste ne brinete.