KAPACITETI RADE 24 SATA Iz EPS-a poručuju da je sistem stabilan

E.B.T.

21. 10. 2020. u 14:06

CELOKUPAN sistem Elektroprivrede Srbije funkcioniše stabilno i pouzdano snabdeva strujom građane i privredu uz primenu svih mera u borbi protiv korona virusa.

КАПАЦИТЕТИ РАДЕ 24 САТА Из ЕПС-а поручују да је систем стабилан

Foto: Arhiva "Novosti"

Proizvodni kapaciteti rade 24 časa, uz sve mere zaštite i predostrožnosti. Ovo su kazali danas u EPS-u ističući da su u svim njihovim zatvorenim prostorima obavezne maske i fizička distanca.

-Nije stala proizvodnja otkrivke i uglja, stabilan je rad u termo i hidroelektranama, distributivni sistem je spreman, a ono što je veoma važno, mere zaštite sprovode se striktno - navode iz Elektroprivrede Srbije. - Rad EPS-a je organizovan tako da se proizvodni procesi odvijaju neometano.

Dodaju da ni investicioni projekti nisu stali, uprkos epidemiji.

- Najveći ekološki projekat u Srbiji na izgradnji sistema za odsumporavanje dimnih gasova u Termoelektrani "Nikola Tesla A" u Obrenovcu dobro napreduje i omogućiće da se emisije sumpor-dioksida smanje 10 puta - ističu iz ovog javnog preduzeća. - Ovaj projekat doprineće boljim uslovima zaštite životne sredine, kao i produžetku rada najveće EPS-ove termoelektrane TENT A.

Sistem EPS-a je, kako ističu, besprekorno funkcionisao tokom vanrednog stanja, a tako je i sada i nema opuštanja. Zaposleni su obavešteni o merama koje treba da preduzmu kako bi se zaštitili, o tome gde i kome mogu da se obrate ako primete simptome.

-Ljudski životi su najvredniji, jer ljudi čine ovaj energetski sistem najvećim u Srbiji - poručuju iz EPS-a. - Obezbeđena su zaštitna sredstva i strogo se pridržavamo mera kojima se štiti zdravlje radnika.

Prema njihovim rečima energetski sistem radi pouzdano sve vreme zahvaljujući dodatnim naporima zaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!