PO DEONICI 748 DINARA: Bivši radnici "Beka" krajem oktobra čekaju još jednu uplatu

S. B.

21. 09. 2020. u 14:00

BIVŠI radnici Beogradske konfekcije "Beko", oko 4.400 akcionara, odnosno njihovi naslednici, uskoro će dobiti još novca od nekadašnje firme. Okončan je višegodišnji spor sa Ministarstvom odbrane.

ПО ДЕОНИЦИ 748 ДИНАРА: Бивши радници Бека крајем октобра чекају још једну уплату

Foto A. Sahanić

U višak deobne mase nekadašnje kompanije slilo se ukupno 467 miliona dinara. Vlasnici akcija, a to su pored nekada zaposlenih i PIO i Akcijski fond, dobiće nepunih 748 dinara za svaku.

Kako saznajemo od Zorana Kaličanina, stečajnog upravnika stečajne mase stečajnog dužnika Beogradske konfekcije "Beko", isplata akcionara se planira za kraj oktobra.

- Od Ministarstva odbrane Republike Srbije - Vojno-građevinski centar Beograd prinudnim izvršenjem, sprovedenim preko Komore javnih izvršitelja, odnosno javnog izvršitelja Jelene Popović, u celini je naplaćeno potraživanje u korist stečajne mase stečajnog dužnika - objašnjava Zoran Kaličanin. - Ono je u visini od 467 miliona dinara, od toga 396 miliona za glavni dug i 71 milion za zakonsku zateznu kamatu, plus troškovi postupka. Isplata akcionara stečajne mase planirana je za kraj oktobra, i to nakon dobijanja potvrde od suda o pravnosnažnosti rešenja Privrednog suda u Beogradu, kojim se određuje deoba viška navedene deobne mase.

UPLATA

PRE gotovo godinu dana bivši radnici Beogradske konfekcije dobili su deo od prodaje robne kuće i to oko 540 dinara po akciji. Novac je legao posle prodaje Robne kuća "Beko" u beogradskoj Knez Mihailovoj ulici. Sredstva im sleduju i nakon unovčenja preostale imovine.

Prema obračunu, koji je sačinjen, svakom akcionaru, u ovoj deobi viška deobne mase, isplatiće se 747,97 dinara neto po jednoj akciji.

- Od preostale imovine, u stečajnoj masi stečajnog dužnika nalaze se poslovni prostor u Bajinoj Bašti, Vrbasu i Modriči, stan u Beogradu, Boru i Kragujevcu, te nekoliko soba i ležajeva u dva samačka hotela u Beogradu - objašnjava Zoran Kaličanin.

- Nepokretnost u Vrbasu oglašavana je dva puta radi unovčenja, zasada bez uspeha, ali se sa unovčenjem nastavlja. Za ostale nepokretnosti čeka se okončanje uknjižbe, ili imovinsko-pravnih sporova, ili sporova zbog smetanja poseda. Unovčenje navedenih nepokretnosti biće vršeno odmah po pravnosnažnom okončanju sudskih postupaka koji su u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!