NAJVAŽNIJI CILJ SU NOVE FABRIKE I NOVA RADNA MESTA Momirović u Jagodini: Austrija je bitan privredni partner Srbije (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 03. 2024. u 16:08

EKONOMSKA politika koju vodi Vlada Republike Srbije dovela je do toga da je Srbija danas apsolutni lider u ovom delu Evrope kada je reč o prilivu stranih direktnih investicija koje su u 2023. godini iznosile više od 4,5 milijardi evra, što je rast od 2 odsto u odnosu na 2022. godinu, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas u Jagodini otvorena nova fabrika kompanije Schiebel Antriebstechnik GmbH.

НАЈВАЖНИЈИ ЦИЉ СУ НОВЕ ФАБРИКЕ И НОВА РАДНА МЕСТА Момировић у Јагодини: Аустрија је битан привредни партнер Србије (ФОТО)

Foto: MUST

Obraćajući se povodom otvaranja fabrike Schiebel Components u industrijskoj zoni u Jagodini, ministar Tomislav Momirović je podvukao da je podrška privatnom sektoru prioritet ekonomske politike Vlade, a najvažniji cilj su nove fabrike i nova radna mesta.

Foto: MUST

- Austrija je bitan privredni partner Srbije – među petnaest najvažnijih partnera u trgovini robom, deset najvažnijih kada govorimo o trgovini uslugama i treći najveći partner u ukupnim stranim investicijama. Svi znamo šta znači za jednu državu kada austrijske kompanije u njoj otvaraju svoja predstavništva i proizvodne kapacitete, jer osim prihoda i novih radnih mesta donose i nove tehnologije i znanja, inovacije i dobru poslovnu praksu. Danas je u Srbiji aktivno preko 800 kompanija koje su osnovale pravna i fizička lica iz Austrije, i za poslednjih četrnaest godina Austrija je investirala u Srbiji oko 3,2 milijarde evra i otvorila više od 22 hiljade radnih mesta - zaključio je ministar Momirović.

Foto: MUST

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom