SRBIJA NEMA PROBLEM SA DUGOM: Mali - Mnogo nam je bolja naplata PDV-a nego što smo očekivali

Novosti online

15. 01. 2024. u 19:15

MINISTAR finansija Siniša Mali obraćajući se posle sednice Predsedništva SNS istakao je da Srbija nema problem sa javnim dugom.

СРБИЈА НЕМА ПРОБЛЕМ СА ДУГОМ: Мали - Много нам је боља наплата ПДВ-а него што смо очекивали

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Kada imate veliki broj investicija koje trebaju da doprinesu rastu BDP-a i kvalitetu života građana Srbije, to je novac koji se koristi i o tome ne može niko ništa da na kaže jer se ulaže u ono što interesuje građane Srbije. Nemamo problem sa javnim dugom, kamatne stope su daleko niže od zemalja u okruženju. Ako treba da se zadužimo možemo. Ne zadužujemo se previše. Jedna ekskluzivna ifnormacija, mnogo nam je bolja naplata PDV-a u januaru nego što smo očekivali. I dalje nam ekonomija raste, dok je jedna Nemačka već ušla u recesiju. Imamo rekordnu zaposlenost, istorijski najveća brojka zaposlenih. Rekordno niska je nezaposlenost, rekordne strane investicije i devizne rezerve, zatim rezerve u zlatu i svaki makroekonomski indikator je povoljan i sada smo daleko ispred većih i razvijenijih zemalja. Važno je to da pronalazimo nove izvore rasta, kao što je EKSPO i veliki projekti o kojima će predsednik govoriti u subotu, to doprinosi rastu BDP-a, samim tim više novca u budžetu za povećanje plata penzija i neke naredne investicije i to je jedini održivi način razvoja koji sprovodimo nakon fiskalne konsolidacije - pojasnio je Mali.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (27)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove