VUJOVIĆ O BUDUĆIM PLANOVIMA: Veći budžet za zelene projekte u narednoj godini

Novosti onlajn

23. 10. 2023. u 17:54

MINISTAR zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da su Predlogom Zakona o budžetu Republike Srbije za 2024. za zelene projekte opredeljena još veća sredstva u odnosu na tekuću godinu.

ВУЈОВИЋ О БУДУЋИМ ПЛАНОВИМА: Већи буџет за зелене пројекте у наредној години

Foto: Printskrin/RTS2

- U ovom momentu gradimo više od 100 kilometara kanalizacione mreže u Nišu, Pećincima, Gornjem Milanovcu, Boljevcu i Raškoj. Očekujem da se uskoro krene i sa radovima na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Čačku, Bečeju, Sečnju, Apatinu, Pećincima, Priboju, Osečini i Beloj Palanci. Građani će uskoro osetiti benefite projekata koji su u toku - rekla je Vujović u Narodnoj skupštini.

Vujović je istakla da su planirana značajna sredstva i za uklanjanje divljih deponija i, što je još važnije, za zatvaranje i sanaciju nesanitarnih deponija.

- Planirali smo više od milijardu dinara za narednu godinu, kako bi ružna slika nesanitarnih deponija na koje gradovi i opštine odlažu otpad i duže od 50 godina, postala prošlost. To je gotovo dva puta više nego što smo ove godine uložili u te svrhe - rekla je Vujović dodajući da će se uslovi za zatvaranje nesanitarnih deponija stvoriti izgradnjom regionalnih i reciklažnih centara, na čemu se takođe intenzivno radi.

- Počeli smo izgradnju modernog regionalnog centra za upravljanje otpadom u opštini Ub. To je izuzetno važno za građane Srbije, a pre svega za 15 lokalnih samouprava koji će gravitirati ka tom centru. To je jedan od šest regionalnih i reciklažnih centara koji će biti izgrađeni u narednih nekoliko godina - rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, do kraja godine i početkom 2024. počeće i radovi na proširenju regionalnog centra za upravljanje otpadom Srem-Mačva, zatim Duboko-Užice, Pirot, a očekuje nas izgradnja i regionalnog centra u Novom Sadu.

BONUS VIDEO: 20.000 ZA PENZIONERE SE ISPLAĆUJE OD 30. NOVEMBRA: Mali saopštio sjajne vesti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija