RFZO ZAPOSLIO 72 MLADIH IZ PROGRAMA MOJA PRVA PLATA: Još jedan državni projekat u zdravstvu od velikog značaja

Novosti Onlajn

16. 10. 2023. u 14:44

REPUBLIČKI fond za zdravstveno osiguranje zaposlio je u filijalama i ispostavama širom Srbije 72 mladih koji su prošli obuku u okviru programa Vlade Srbije Moja prva plata.

РФЗО ЗАПОСЛИО 72 МЛАДИХ ИЗ ПРОГРАМА МОЈА ПРВА ПЛАТА: Још један државни пројекат у здравству од великог значаја

Foto: PKS

Njima je na današnjoj svečanosti ugovore o zaposlenju uručila prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO, koja je istakla da je, uz programe zapošljavanja najboljih diplomaca medicine i srednjih medicinskih škola, ovo još jedan državni projekat u zdravstvu koji daje šansu mladima da kroz devetomesečno stručno osposobljavanje steknu radno iskustvo i dobiju posao.

Na poziv RFZO prijavilo se više od 600 kandidata, selekciju stručne komisije prošlo je njih 121, obuku je završilo 89, a posao je dobilo njih 72 i oni će raditi u nekoj od 29 filijala i 135 ispostava RFZO širom Srbije.

Posao su dobili kandidati sa srednjom stručnom spremom, kao i diplomirani pravnici i ekonomisti.

Pravo učešća u ovom programu, čiji je cilj da podstakne zapošljavanje mladih, imali su mlađi od 30 godina, sa završenom srednjom školom ili fakultetom, sa manje od šest meseci iskustva u struci i bez položenog stručnog ispita.

Cilj programa koji se realizuje posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje jeste da mladima pruži priliku za sticanje prvog radnog iskustva, a da istovremeno pomogne poslodavcima iz privatnog i javnog sektora da reše problem nedostatka stručnog kadra.

RFZO učestvuje i u novom ciklusu programa Moja prva plata i poziva sve koji ispunjavaju uslove da se preko portala Moja prva plata prijave za učešće već sledećeg meseca, od 6. do 24. novembra.

BONUS VIDEO: BRZO, KRATKO, JASNO, PROVERENO I - ČASNO: Svečanom akademijom obeleženo 70 godina "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije