LUČIĆ: MTS će nastaviti da radi na KiM, ubeđen sam u pozitivan odgovor na žalbu

Tanjug

05. 08. 2023. u 12:41

DIREKTOR Telekoma Vladimir Lučić rekao je danas za Tanjug da će MTS, uprkos odluci prištinskih vlasti da ukinu tu kompaniju na Kosovu i Metohiji, nastaviti da posluje i pružati servis korisnicima.

ЛУЧИЋ: МТС ће наставити да ради на КиМ, убеђен сам у позитиван одговор на жалбу

Foto Tanjug

On je istakao da u poslednjih nekoliko meseci, sa trenutnom vlašću u Prištini, jača pritisak prema njihovoj kompaniji, ali i da imaju dovoljno snage da se odupru pritisku i da nastave da rade na teritoriji pokrajine.

- Mi smo jedna od retkih firmi koja radi u svih šest zemalja bivše Jugoslavije i nigde nemamo problema, stoga smatram i da ovo što se dešava je više stvar političkog pritiska koja, kada se svede na pravni okvir, mi ćemo uspeti da se odupremo - rekao je Lučić.

On je podsetio da je kompanija MTS d.o.o. formirana na osnovu Briselskog sporazuma i "umesto da bude primer dobre primene Briselskog sporazuma, sada se krši Briselski sporazum, a vrhunac je bio papir za gašenje koji smo dobili što je potpuno apsurdno i besmisleno te smo ubeđeni da nam je greškom poslat". Ponovio je da su odgovorna lica MTS-a upisana sa dokumentima koje su izdale vlasti u Prištini.

- Razlog koji su oni naveli, da jedan član menadžmenta ima pasoš gde piše Republika Srbija, razlog za gašenje firme koja je u vlasništvu Telekoma je toliko besmislen- ocenio je Lučić.

Dodao je da je, budući da su podneli žalbe ambasadama u Prištini, Beogradu ali i Briselu, bilo teško da objasne šta se desilo jer je, prema njegovim rečima, bilo vrlo teško nekome da poveruje da je institcuija mogla da pošalje takav dokument nekoj kompaniji.

- Mi smo ubeđeni da će oni uvideti svoju grešku i posledice te greške, kao i da će na našu žalbu odgovoriti pozitivno - rekao je Lučić. Istakao je da je u Briselskom sporazumu jasno definisano njihovo poslovanje, a prema istom sporazumu su vlasti u Prištini zvanično to i prihvatile, kao i da postoje prištinske odluke koje su upisane u registrima.

- Ne mogu da zamislim nijedan drugi scenario sem toga da će se nama prihvatiti žalba. Budite sigurni da imamo snage da se odupremo tome - istakao je Lučić i dodao da ako bi neko silom pokušao da spreči rad MTS-a na KiM, to bi značilo naknadu štete ogromnih razmera na međunarodnom sudu.

- Država Srbija nama uvek pruža podršku i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je aktivno uključen u podršku. Ovo nije prva vrsta pritiska, očigledno je da nova vlast u Prištini kontinuirano vrši pritisak na nas, ali mi ćemo rešiti taj pritisak - rekao je Lučić. Istakao je da Telekom Srbija stoji iza svojih zaposlenih što su, prema njegovim rečima, više puta pokazali i uputio poruku da budu sigurni da će problem biti rešen i da će kompanija biti broj jedan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!