VELIKE PROMENE ZA PUTNIKE NA AERODROMU "NIKOLA TESLA": Od danas radi novi deo centralne zgrade terminala

Tanjug

04. 04. 2023. u 12:50

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da ga je koncesionar beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" - Vansi obavestio da kompanija "Belgrade airport" od danas pušta u rad novoizgrađeni deo centralne zgrade terminala, površine veće od 11.000 kvadratnih metara, koji je povezan sa ostalim delovima terminala.

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ ЗА ПУТНИКЕ НА АЕРОДРОМУ НИКОЛА ТЕСЛА: Од данас ради нови део централне зграде терминала

Prostor za parkiranje vozila kod vazdušne luke, Foto P. Milošević

Novoizgrađeni deo terminala unaprediće proces prihvata i otpreme putnika i poboljšati korisničko iskustvo u pogledu veličine i udobnosti prostora, saopštilo je ministarstvo.

Novi prostor dizajniran je u skladu sa standardima kompanije Vansi.

Velika staklena fasada sa nazivom aerodroma i tradicionalnim motivima pirotskog ćilima odraz je koncepta "sence of place" kompanije Vansi, koji kroz poseban dizajn prenosi specifičnu lokalnu atmosferu.

Sva unapređenja deo su ambicioznog plana kompanije Vansi za proširenje i modernizaciju beogradskog aerodroma, za koji će ova kompanija izdvojiti 732 miliona evra tokom perioda trajanja koncesije.

Pozitivan uticaj na iskustvo putnika prepoznat je i od predstavnika avio-industrije, pa je tako beogradski aerodrom ove godine proglašen za jedan od najboqih u Evropi u konkurenciji aerodroma iste veličine, kao i za najprijatniji, odnosno aerodrom sa najposvećenijem osobljem prema standardima Međunarodne organizacije aerodroma - Airport Council International.

Kao dve važne novine navode da će novi šalteri za prijavu putnika na let 100 i 200 (201-212) biti u prizemlju novoizgrađenog dela terminala, te da će se ubuduće na prvom spratu prvo vršiti pasoška, pa onda bezbednosna kontrola pre ukrcavanja na let.

Završetak svih ključnih radova na projektu očekuje se tokom 2023. godine, što će omogućiti da do kraja koncesije beogradski aerodrom dostigne ukupan kapacitet opsluge od 15 miliona putnika godišnje, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu